december  200725 JAAR  SPEEL-O-THEEK

In 1982 opende de Speel-O-Theek voor het eerst haar deuren in een gekraakt pand in de Niasstraat in de Indische Buurt. 
De Speel-O-Theek bestaat dit jaar 25 jaar Op woensdag 12 December willen wij dit graag samen met onze bezoekers, (oud) vrijwilligers en belangstellenden vieren. Dit doen wij in de Speel-O-Theek op het Javapplantsoen en wel van 1 tot 4

Om 2 uur geeft Lotte van Leeuwen een muziek voorstelling voor en door de kinderen, dus zorg dat je op tijd bent! (de voorstelling is voor kinderen van 4 tot 7)

De laatste uitleen voor de kerst is op vrijdag 14 december, de laatste kruipclub ochtend is op dinsdag 11 december, i.v.m. het feest is er geen kruipclub op donderdag 13 december.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2008!

 

 5 oktober 2007


Zaterdag uitleen,

De eerste  zaterdaguitleen is weer op zaterdag 6 oktober van
10 tot 12.

Nieuwe verhalen
Een leuk en positief verhaal ontvingen wij van een van onze leden over hun ervaringen met een van onze spellen. Ga naar interactief dit verhaal te lezen, heeft u zelf ook een leuke ervatring of foto Stuur deze dan in...interactief


1982-2007 25 Jaar Speel-O-Theek  .. en wat nu?

Op 11 september 2007 maakte Stadsdeel Zeeburg bekend dat zij,  na aanbesteding van het welzijnswerk, niet meer gebruik wil maken van de diensten van Welzijn aan het IJ. En dat er is gekozen voor  Civic Zeeburg  Dit betekent dat onze Stichting dus per 1 januari 2008 geen bestaansrecht meer heeft. Ook de Speel-O-Theek valt onder deze stichting.

Voor het personeel van Welzijn aan het IJ betekent dit dat er voor de derde keer van ons wordt verwacht dat wij ons werk gewoon blijven uitvoeren tot 31 december. Bovendien kan niemand ons vertellen of ons werk waaronder dus ook de Speel-O-Theek valt bij deze nieuwe stichting zal  blijven voortbestaan en kan men ons als personeel ook geen baangarantie geven na 1 januari 2008 ??. Sterker nog 2 Oktober is het personeel van Welzijn aan het IJ meegedeeld dat ons ontslag is aangevraagd per 1 januari 2008.

Voor de Speel-O-Theek houdt dit in dat de toekomst van de uitleen en de kruipclub onzeker is. Wij kunnen momenteel niet garanderen dat wij na 1 januari nog zullen bestaan en of onze activiteiten zullen doorgaan. De komende maanden zullen wij nog gewoon open zijn en bent u natuurlijk van harte welkom. Zodra wij meer weten over de toekomstige plannen van Het stadsdeel en de nieuwe welzijnsorganisatie Civic Zeeburg zullen wij u zsm hierover inlichten.

Stadsdeel Zeeburg wil naar een Civil Society toe waar initiatieven van bewoners, vrijwilligers en organisaties voorop staan. Wij als Speel-O-Theek weten als geen ander hoe dit te doen. Wij doen dit immers al 25 jaar !! En wij willen dit heel graag blijven doen samen met onze bezoekers.

Wilt u uw bezorgdheid uiten over het eventueel stoppen van de uitleen en de kruipclub of hier meer duidelijkheid over verkrijgen en ons en onze vaste kracht steunen . Stuur dan een mail naar het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg: raad@zeeburg.amsterdam.nl

U kunt de raadsleden ook afzonderlijk mailen. De adressen vind u op http://www.zeeburg.amsterdam.nl/politiek_bestuur_en/stadsdeelraad

Wij denken dat het zeker helpt als u uw persoonlijk verhaal en de ervaringen die u heeft met onze Speel-O-Theek en waarom u het belangrijk vindt dat deze blijft bestaan,  op papier zet en deelt met het stadsdeel. Wij ontvangen graag een kopie voor onze website.

Bedankt!


 

 20 juni 2007


Nieuwe foto's en verhalen
Geregeld komen groepen volwassenen op bezoek in de Speel-O-Theek. Zij volgen een curcus bij het ROC van Amsterdam. Hun kinderen bezoeken een van de buurt-scholen. Dit keer maakte de groep een verslag voor onze website, ...... meer

nieuw speelgoed in de uitleen
Er is weer een heleboel nieuw speelgoed te leen!  Het inkopen en inschrijven van het speelgoed is een tijdrovende bezigheid. Jaap, vader van een van de kinderen die speelgoed bij ons leent, is alweer een tijdje vrijwilliger en niet te vergeten! handige klusser als er weeer iets stuk is) ging dit keer meer op speelgoedjacht.

Met veel zorg hebben wij ons dit keer vooral op het speel-leer materiaal geconcentreerd. Hiernaar is grote vraag onder de ouders van de kinderen die naar de voorschool gaan. Natuurlijk zijn ook de andere categorieen aangevuld In de Speel-O-Theek vind u een uitgebreide map met al het nieuwe speelgoed, u weet dan zeker dat u niks mist. 

Zaterdag uitleen, deze week de laatste voor de zomervakantie
De laatste zaterdaguitleen voor de zomervakantie is op 23 juni van
10 tot 12.

Vakantie sluiting
De Speel-O-Theek uitleen en de kruipclub zijn in de zomervakantie gesloten. De laatste kruipclub is op donderdag 28 juni, de laatste uitleen voor de zomer is op vrijdag 29 juni. Al het speelgoed moetdan zijn ingeleverd. U helpt ons enorm door het speelgoed even extra schoon te maken voordat u het terugbrengt.  Op maandag 20 augustus zijn wij weer open. Wij wensen iedereen een fijne vakantie!
 

 1 mei 2007


Nieuw speelgoed in de uitleen
Er is weer een heleboel nieuw speelgoed te leen!  Binnenkort zullen wij hier op de site uitgebreid aandacht aan besteden.   

Zaterdag uitleen
De zaterdaguitleen van 5 mei is verplaatst naar zaterdag 12 mei
van 10 tot 12.
De daarop volgende zaterdag is op 2 juni

Vakantie en feestdagen in mei
De Speel-O-Theek uitleen en de kruipclub zijn op onder- staande (feest)dagen gesloten:
Maandag 30 april tot en met zaterdag 5 mei.

Donderdag 17 mei tot en met maandag 28 mei.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie !
 

 15 februari 2007


Zaterdag uitleen

De Eerstvolgende zaterdag uitleen is op 10 maarti van 10.00-12.00.
hierna zijn wij open op de volgende zaterdagen:
14 april - 12 mei - 2 juni - 23 - juni

Voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie is de Speel-O-Theek gesloten
De voorjaarsvakantie is vam zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart

verkleedkleren
Binnenkort is het weer carnaval, Zoek je een mooie outfit voor het schoolfeest, kom dan snel  verkleedkleren lenen in de Speel-O-Theek.

           

Nieuwe foto's
Een aantal kinderen in de Speel-O-Theek ontdekten de prinsessen jurken. Een van de ouders maakte een aantal foto's u vind deze nu op de site...
foto's

U kunt hier tevens een aantal mooie zwart wit foto's foto's zien, gemaakt door fotografe
Elsbeth Tijssen. [www.elsbethtijssen.nl]
 

 9 oktober   2006


 Al het nieuws

Hieronder diverse links naar eerdere nieuwsberichten en foto's 

 nieuwsbrief


Geregeld geven wij een nieuwsbrief uit, wilt u deze per e- mail ontvangen, laat dan hieronder uw e-mail adres achter. 

e-mail adres:


 

 Nieuwsarchief 2001-2010

Voor al het oude nieuws

 
 nieuws archief 2009
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2008
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2007
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2006
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2005
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2004
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2003
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2002       
klik voor ........ meer
 nieuws archief 2001   
klik voor ........ meer

2001 2011 - disclaimer - about