17 oktober 2005

Er zijn weer nieuwe spelletjes voor de uitleen. Voor de kleinsten is er een leuke Nijntje memory bijgekomen, voor de iets ouderen een jonge dieren memory. Enkele spellen zoals ‘bonte ballonnen’ en Twister zijn vernieuwd.

Vanaf 4 jaar kun je met Dora op avontuur. De spelers kruipen in de huid van Dora en haar vriendjes en proberen als eerste bij het huis van Oma aan te komen. Onderweg verzamelen ze verschillende voorwerpen om de hindernissen te kunnen overwinnen. Maar pas op voor Zwieber!

Het spelbord toont een spoor van de start naar het huisje van oma. Dat is de finish. Onderweg komen de spelers verschillende  hindernissen tegen en moeten zij voorwerpen verzamelen.

Zodra een speler alle voorwerpen heeft verzameld, probeert hij zo snel mogelijk bij het huis van oma te komen. De speler die het eerst oma met haar verjaardag kan feliciteren is de winnaar van het spel.
Ook vanaf ongeveer 4 jaar Sesamstraat Kinderbingo, maak als eerste een rij van 5 plaatjes vol!
Niew Speel-leer materiaal is ook aanwezig , zo is er een ABC letterspel (4-7 jaar) bijgekomen. Zelf je eerste liedjes spelen kan met de nieuwe Jumbo “Ik leer muziek koffer”. Verkozen tot speelgoed van het jaar in 2003   Dit zegt de Jumbo site erover:

Een nieuw spel in de zo succesvolle serie van 'ik leer' spellen. Spelenderwijs leer je de eerste beginselen van het muziek maken. Leer de liedjes zelf te spelen, door het volgen van de kleurcode op de kaarten, en goed te luisteren naar wat er wordt voorgespeeld.

In het handige koffertje vind je 12 bekende Nederlandse liedjes die oplopen in moeilijkheidsgraad. Een zelfcontrolerend systeem geeft aan of je het goed hebt gedaan. Met de opnameknop kun je ook andere liedjes spelen, opnemen en weer afluisteren. Ik leer muziek traint de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en stimuleert het onderscheiden van ritme en muzieknoten. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
 

K3 bordspel

Voor de oudere kinderen zijn er een aantal nieuwe spellen zoals “Met K3 de wereld rond “Een spel dat je speelt op een megagroot spelbord. Reis met je vriendinnen van K3 de wereld rond.  Een ander nieuw spel met megagroot speelveld is Twister.

Een spel voor de hele familie is “No Panic” Een spannend …zeg het snel spel. Wind de klok op, pak een kaartje, lees het voor : Noem zo snel mogelijk 3 planeten, het lijkt makkelijk maar de tijd tikt door.

En wil je de show stelen met een wervelende show, leen dan eens de Grote Heros goochel doos! En geef een voorstelling voor je vrienden of familie.

 4 oktober 2005

Het nieuwe schooljaar is een maand oud en zo langzamerhand is iedereen gewend aan de nieuwe juf en of school.  Hiermee breekt de tijd aan om nieuwe bezigheden te gaan zoeken voor de komende herfst en wintermaanden. Veel mensen hebben hun weg zo langzamerhand weer gevonden richting Speel-O-Theek.

Vorige week was het met 18 kinderen (en hun ouders) op de donderdagochtend een topdrukte op de Kruipclub. Wat niet zo vreemd is als men nagaat dat de kruipclub de enige voorziening in de buurt is waar je met een baby en/of zeer jong kind naar toe kunt gaan. Veel mensen kwamen voor het eerst een kijkje nemen en sommigen hebben wij deze week weer terug gezien. Gezellig!

Ook de woensdagmiddag was weer als vanouds lekker druk en dankzij de grote (kruipclub) ruimte konden de kinderen lekker een paar uurtjes spelen met al het speelgoed. Veel doen een spelletje met elkaar en anderen fantaseren er op los.

Het lijkt een aantal ouders leuk om op de woensdagmiddag een vaste inloop te creëeren in de Speel-O-Theek, een middag waarop zij zelf lekker kunnen bijkletsen en de kinderen kunnen spelen met het speelgoed uit de Speel-O-Theek.

Ook een aantal dingen als knutselen, straks suprises maken voor sinterklaas, een ruilclub voor de laatste (pokemon) rage e.d. werden geopperd......We gaan ons er mee bezighouden. Ondertussen is iedereen welkom om te komen spelen op de woensdagmiddag van 1 tot 3. De thee staat klaar!

Speciaal voor de tweelingen in Zeeburg hebben wij een nieuwre rubriek op onze website gemaakt. Momenteel vindt u hier alleen informatie over de ontmoetings- ochtenden. De bedoeling is meer voorzieningen en handige tips voor ouders in Zeeburg (met een tweeling) te verzamelen en deze op de website te plaatsen.

Ook heeft de Speel-O-Theek aan het opvoedpunt (sinds oktober gevestigd in hetzelfde gebouw als de Speel-O-Theek) gevraagd een curcus speciaal voor deze ouders te organiseren. meer volgt.....


Tenslotte staan er ook nu weer nieuwe foto's op de website en is het over 3 weken alweer herfstvakantie! (24 tot en met 28 oktober)

 

 30 mei 2005 nieuw speelgoed voor de uitleen en nieuwe foto'

De medewerksters van de Speel-O-Theek hebben weer met veel plezier en zorg nieuw speelgoed aangeschaft voor de uitleen. Deze keer hebben wij ons vooral gericht op uitbreiding van het fantasie materiaal en een aanvulling of uitbreiding van erg populair speelgoed. Er zijn nu eenmaal van die dingen die in de uitleen komen en 'altijd' uitgeleend lijken te zijn, wij hebben dan ook een aantal van dit populaire speelgoed uitgebreid met meer sets die of hetzelfde zijn of weer net iets anders. Een kleine greep uit het nieuwe uitleen materiaal vind u hieronder.
Verder vindt u bij foto's nog wat laatste foto's uit de Speel-O-Theek

 
 14 februari 2005 vakantie sluiting

In verband met de vakantie is de Speel-O-Theek gesloten van 14 tot en met 18 februari. De eerst volgende zaterdag uitleen is op zaterdag 5 maart.

Verder vindt u bij foto's nog wat laatste foto's van het etentje dat wij hadden met ouders en kinderen van de kruipclub.

 


 17 oktober
Er zijn weer nieuwe spelletjes voor de uitleen. Voor de kleinsten is er een leuke Nijntje memory bijgekomen, voor de iets ouderen een jonge dieren memory. Enkele spellen zoals ‘bonte ballonnen’ en Twister zijn vernieuwd.
 4 oktober 2005

Een nieuwe rubriek op de
website en meer foto's van onze leden bij interactief.

 
 30 mei 2005

Er is weer nieuw speelgoed voor de uitleen en de foto pagina is weer voorzien van allerlei nieuwe foto's gemaakt in de Speel-O-Theek ... meer.
 
 nieuws archief 2005
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2004
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2003
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2002       
klik voor ........ meer
 nieuws archief 2001   
klik voor ........ meer

© 2001 2011 - disclaimer - about