En dan is er ook nog leuk nieuws!
laatste update 20 april 2004Na alle het slechte nieuws dat hieronder te lezen valt is het goede nieuws natuurlijk dat onze aktiviteiten gewoon doorgaan! 

Ook hebben wij een aantal nieuwe boeken in de uitleen, kijk voor meer informatie hierover bij 'boeken' 

Verder zijn wij bijzonder trots dat onze website momenteel maandelijks meer dan 500 bezoekers heeft en steeds meer leden gebruik maken van het online verlengsysteem.

De zaterdag uitleendata voor de komende maanden zijn: 
zaterdag 15 mei (10.00-12.00) 
zaterdag 5 juni (10.00-12.00) 
zaterdag 3 juli (10.00-12.00) 

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:
Mei vakantie: 24-4 t/m 9-5 2004 
Hemelvaart: 20 en 21-5 2004 
Pinksteren: 31-5-2004
Tijdens deze vakanties is ook de kruipclub gesloten. 

Kijk ook hieronder voor meer  nieuws van vandaag [20 april 2004]


Het is weer zover maar wij gaan stug door
laatste update 20 april 2004


Na 20 jaar als zelfstandige Stichting Speel-O-Theek in de Indische Buurt te hebben gewerkt zijn wij in mei 2002 opgegaan in de Stichting Welzijn Zeeburg. Het zal u niet zijn ontgaan dat Stichting Welzijn Zeeburg in april 2003 failliet is verklaard. en in juni 2003 zijn de aktiviteiten van de Speel-O-Theek over-genomen door Stichting Alcides. Bovendien werden onze aktiviteiten per januari 2004 ondergebracht bij 'Alcides Zeeburg' 

Al kort na de overname bleek ook Alcides met grote verliezen te draaien en zo zijn wij op een paar dagen na precies een jaar later wederom meegesleurd in een faillisement en dit keer van Alcides en 'Alcides Zeeburg'.  

Momenteel wordt er druk onderhandeld over de overname van de welzijnsaktiviteiten. Intussen zal de Speel-O-Theek gewoon open blijven en zal ook de kruipclub doorgang vinden. En om maar weer de woorden van vorig jaar te herhalen 'Wij blijven positief over de toekomst!

Excuses aan iedereen die op maandag 19 april voor een dichte deur stond bij de kruipclub, ivm de nodige administratieve afhandeling die een faillsement met zich meebrengt voor onze medewerkster waren wij gesloten en was er niet genoeg tijd om u hiervan eerder op de hoogte te brengen.

Hieronder nog een stukje van de website van Zeeburg.nl 

Stadsdeel Zeeburg wil waarborging continuïteit welzijnsvoorzieningen

Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft met grote zorg kennis genomen van het faillissement van de welzijnsstichting Alcides.

Continuïteit centraal
De continuïteit van de welzijnsactiviteiten en de kinderopvang in Zeeburg staat voor het dagelijks bestuur nu centraal. De kwaliteit en kwantiteit van de dienstverlening dienen veiliggesteld te worden. Wethouder Ilhan Tuna: 'De afgelopen week zijn er intensieve gesprekken gevoerd met de curatoren, de gemeenteadvocaat en de andere betrokken stadsdelen. De voortgang van alle welzijnsactiviteiten en kinderopvang in Zeeburg zijn nu voor het moment veiliggesteld. De winkel blijft open. Dat was onze eerste prioriteit.'

Oplossing gericht op toekomst
De komende week zijn de gesprekken gericht op de oplossing voor de toekomst. Voor de langere termijn wil het dagelijks bestuur de subsidierelatie voor het welzijnsbeleid en de kinderopvang graag zo snel mogelijk overhevelen naar financieel gezonde en professionele organisaties, zonder stagnatie van de dienstverlening tijdens de overnameprocedure en zonder ontslagen bij het personeel in Zeeburg, ook niet bij de ID-medewerkers.

Vorig jaar heeft er in Zeeburg een sanering van het personeel plaatsgevonden naar aanleiding van de overname van de stichting Welzijn Zeeburg door Alcides. Het stadsdeel gaat er dan ook vanuit dat ondanks het faillissement van Alcides, de bedrijfsvoering met het huidige personeelsbestand wordt voortgezet. Het dagelijks bestuur zal er in ieder geval op toezien dat de dagelijkse gebruikers van de welzijnsactiviteiten en de kinderopvang en het personeel zo min mogelijk hinder ondervinden van de toekomstige overname van de activiteiten door nieuwe organisaties.


Uitnodiging: Indische Buurt Lagerhuis 
Thema: Onderwijs & scholen in de Indische Buurt
laatste update  8 april 2004

Voor wie?

Iedereen die de toekomst van het onderwijs in de Indische buurt een warm hart toedraagt is welkom: bewoners (jong/oud, man/vrouw, met bruine, groene of blauwe ogen, met of zonder werk), huisvrouwen, moeders, vaders, studenten, ondernemers, onderwijzers, medewerkers van welzijnsorganisaties, opbouwwerk, buurtwerk, kinderopvang, woningcorporaties, zelf- en vrijwilligersorganisaties, moskeeverenigingen, vrouwenorganisaties, wethouders, leden van medezeggenschapsraden en (duo)raadsleden van de stadsdeelraad.
                         

Waar gaat het over?
In dit IB-Lagerhuis praten buurtbewoners over wat zij vinden van het onderwijs en de scholen in de buurt. Er is ruimte voor kritiek, maar ook voor ideeën voor verandering en verbetering. En natuurlijk over de vraag “wat kunnen we er zelf aan doen?”
Wat moet er gebeuren om in 2010 onderwijs en scholen te hebben die aansluiten bij de kinderen in de Indische Buurt? Wij denken dan aan scholen waar ouders hun kinderen graag naar toe brengen, of ze nu blauwe of bruine ogen hebben. Kortom aan scholen waar kinderen en ouders zich thuis voelen. 

Er wordt gepraat aan de hand van stellingen, bijvoorbeeld:
Een gemengde straat met arm/rijk, wit en zwart is de beste manier om dezelfde taal te leren

Vrije schoolkeuze: heeft uw kind de juiste postcode?

De kwaliteit van het onderwijs moet doorslaggevend zijn voor de schoolkeuze

Opvoeden stopt bij de voordeur
Uw gastheer en voorzitter is Jeroen Frissen

De tweede editie van het IB-Lagerhuis over “Onderwijs & Scholen in de Indische Buurt” vindt plaats op:

Datum: Woensdag 14 april 
Plaats: Flevoparkschool 
Soembawastraat 34 
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur) 

Wij hopen u dan te ontmoeten. 

Projectteam IB-Lagerhuis 


 


Het wordt steeds drukker op de kruipclub
laatste update 1 april 2004


Aan gezelligheid nooit gebrek op de kruipclub, ondanks dat we af en toe prop en prop vol zitten blijven de ouders gewoon komen. Veel verschillende nationaliteiten en niet alleen moeders, maar ook oma's, oppasmoeders en vaders uit heel zeeburg inclusief de nieuwe wijk IJburg. Er staan weer wat nieuwe foto's op de site, gemaakt op een drukke ochtend in maart 2004. Heb je zin om ook eens langs te komen dan ben je van harte welkom.

 


Bezoek de zuigeling- en dreumesweek  21 t/m 28 maart 2004 op http://www.themagicalmadhouse.nl
laatste update 18 maart 2004


The Magical Madhouse zoekt mee naar rijke en speelse manieren waarop ouders en verzorgers kunnen omgaan met kinderen en hun wereld vol turbulente energie, unieke logica en tijdloze, nog onbekende wijsheid. 

De zuigeling- en dreumesweek voor The Magical Madhouse is samengesteld door Ewald Vervaet, schrijver van het boek Groeienderwijs; psychologie van 0 tot 3 (Amsterdam, Ambo, 2002). Van 21 t/m 28 maart laten zij u zeven momenten zien uit de tien fasen in de ontwikkeling van het kind tussen de geboorte en een jaar of 3 aan de hand van zeven doordenkers over het kleine kind. 

Wie contact maakt met hun site krijgt elke dag een 'doordenkertje' over het kind. De dag later wordt het antwoord gegeven. 

http://www.themagicalmadhouse.nl
(uit de echo van 18 maart 2004)


Voorjaarsvakantie en overige openings en sluitingsdata
laatste update 27 februari 2004


De Speel-O-Theek is in verband met de voorjaarsvakantie gesloten 
van 1 tot en met 7 maart. Hierdoor komt ook de zaterdag uitleen van 6 maart te vervallen. Op 13 maart zijn wij wel open. 

De zaterdag uitleendata voor de komende maanden zijn: 
zaterdag 13 maart (10.00-12.00) 
zaterdag 3 april (10.00-12.00) 
zaterdag 15 mei (10.00-12.00) 
zaterdag 5 juni (10.00-12.00) 
zaterdag 3 juli (10.00-12.00) 

Ook in de maanden april en mei zijn wij op de volgende dagen gesloten:
Paasweekend: 9-4 t/m 12-4 2004 
Mei vakantie: 24-4 t/m 9-5 2004 
Hemelvaart: 20 en 21-5 2004 
Pinksteren: 31-5-2004


Nieuw speelgoed voor de uitleen
laatste update 6 februari 2004 / 20 februari 2004


De medewerksters van de Speel-O-Theek hebben weer met veel plezier en zorg nieuw speelgoed aangeschaft voor de uitleen. Deze keer hebben wij ons vooral gericht op uitbreiding van het fantasie materiaal en een aanvulling of uitbreiding van erg populair speelgoed.

Er zijn nu eenmaal van die dingen die in de uitleen komen en 'altijd' uitgeleend lijken te zijn, wij hebben dan ook een aantal van dit populaire speelgoed uitgebreid met meer sets die of hetzelfde zijn of weer net iets anders. 
Een kleine greep uit het nieuwe uitleen materiaal vind u hieronder. 


Brio / Fisher Price [constructie en fantasie speelgoed]
Te leen vanaf februari 2004

Naast de grote hoeveelheid verschillende Brio treinsets die wij al in de uitleen hebben. Komt Brio, net als veel andere fabrikanten met allerlei themasets op de markt. 
Zo zagen wij de afgelopen jaren Thomas de trein ineens in een brio trein zitten of zijn eigen remise inrijden en was het vorig jaar de beurt aan Bob de Bouwer. Allerlei tot voorheen eenvoudige wagonnetjes veranderden in  bij kinderen zeer bekende voertuigen uit de boeken en de tv serie's.

Ook dit jaar zijn er weer allerlei nieuwe sets en wij als Speel-O-Theek zijn hier erg blij mee , want Brio is en blijft geweldig speelgoed dat wij ook dit keer  niet konden laten staan

Deze Brio Piratenset  is nu te leen
Ook zullen de nieuwe Brio vuurtoren  en brandweerkazerne
na een aanvulling met rails en figuren om het nog leuker te maken binnenkort te leen zijn.

 


Nu de laatste bijna onverwoestbare Fisher Price brandweerkazerne na zo'n 10 jaar uitlenen nog eenzaam in de kast staat is het tijd voor de nieuwe generatie 'little people' van Fisher Price. Compleet met allerlei toeters en bellen staat de nieuwe kazerne nu in de fantasiekast. 
Evenals verschillende nieuwe grote garage's


Bob de bouwer [fantasie en constructie speelgoed en spellen]
Te leen vanaf februari 2004

 
Dat Bob de bouwer populair is in de Speel-O-Theek blijkt uit de grote vraag 
naar het bestaande speelgoed dat wij al in de uitl;een hadden. Zoals de 
Bob de bouwer gereedschapsets, puzzels en Brio treinen|
Daarom nog meer Bob voor de liefhebbers. 2 verschillende sets ieder met verschillende grote voertuigen, Bob, diverse vrienden en gereedschap allemaal in de fantasie kast!
 
 
 

        
Nieuw in de spelletjes kast een dominospel en een Bob racespel 

Ook Duplo Lego  heeft een Bob set uitgebracht compleet met bouwplaat 
en stenen.


Poppen / Barbie's [Fantasie speelgoed]
Te leen vanaf februari 2004

Barbie Vespa scooter

"Een scooter is de coolste manier om rond te toeren. En nu heeft Barbie er zelf één!" aldus de nederlandse Barbiesite [www.nl.barbie.com]
Of dat zo is kun je vanaf medio februari zelf bepalen, want dan is deze scooter te leen.
Bij deze lichtblauwe Vespa-scooter zit een helm en een bak om de helm in op te bergen! 

Voor nog meer poppen kun je vanaf deze maand ook een complete kraamkamer vinden,inclusief meubeltjes, een zwangere barbie en baby's.

Speelgoed van het jaar [de nominaties/winnaars van 2003]
Te leen vanaf februari 2004

Onderstaand speelgoed viel onder de genomineerden van 2003 en wij  vonden het leuk genoeg om aan te schaffen voor de uitleen

nominatie 2003
[Kleuter 4-6 jaar] 'Kinderen van Catan'
 
Twee tot vier kinderen vanaf 4 jaar ontdekken de burcht van Catan. 
Met    hun handkarren rijden ze in het rond in de hoop ze vol te kunnen laden met hout, graan en baksteen. Als het lukt mogen ze een gebouw neerzetten. Soms gooit de struikrover echter roet in het eten en steelt de grondstof. De speler die er als eerste in slaagt het raadhuis te bouwen, wint.

De Jury:
De kracht van dit spel zit hem in zijn eenvoud. Een beproefd spelidee is succesvol vertaald naar een aansprekende versie voor kinderen in de kleuterleeftijd. Zeer mooi uitgevoerd.

nominatie 2003 [Junior 6-8 jaar] 'Animal Hospital Rijdende Dierenkliniek'


Een mobiele kliniek waarmee de dierendokter ‘en route’ gewonde dieren kan verzorgen. De dierenambulance heeft naast twee huisdieren in de vorm van een kat en hond ook een uitschuifbare behandelunit met details zoals een werkend röntgenapparaat, een hart monitor, pleistertjes en verband. 

De Jury:
Het verzorgen en redden van dieren spreekt tot de verbeelding van vrijwel ieder kind. Deze mobiele kliniek bevat vele details die op de werkelijkheid gebaseerd zijn en die het inlevingsvermogen stimuleren.

Ook onderstaand speelgoed [genomineerd in 2002] is aangeschaft.      

Nominatie 2002 [Kleuter 4-6    jaar] 

 Ruimtelijke puzzle, bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 6 jaar. Draagt bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en stimuleert de fantasie van de kleuter. De puzzle bestaat uit een basisset van 15 gekleurde plastic bouwstenen waarmee oneindig veel verschillende vormen en figuren gebouwd kunnen worden. De set kan worden uitgebreid om meer gecompliceerde figuren te maken.

Jury:
Originele variant op de bekende blokkendoos. De elementen bieden oneindig veel combinatiemogelijkheden. Iedere mogelijke combinatie van blokken levert wel een mooi figuur op.
         


nominatie 2002 [Kleuter 4-6 jaar] 
Op een klein stationnetje


In dit spel zijn de passagiers hun bagage op verschillende stations kwijtgeraakt. De spelers helpen hun drie passagiers de koffers weer terug te vinden. Dit gebeurt door de trein met passagiers van station naar station te laten rijden. Een goed geheugen helpt de speler bij het vinden van zijn eigen bagage. De speler die als eerste zijn drie koffers terugvindt wint het spel. Voor de jongste spelers zijn er vereenvoudigde spelregels.

Jury:
Combinatie van speelgoed en spel met een tot de verbeelding sprekend thema. De uitvoering is op een eenvoudige manier origineel en uitdagend. Het speelgoed is vernieuwend in zijn leeftijdsklasse. Er kan op de vloer mee worden gespeeld. Meerdere spelregels voor verschillende niveau
s.

 

Waarom de speelgoed van het jaar verkiezingen?

Het is niet eenvoudig om bijvoorbeeld als (groot)ouder een goed stukje speelgoed te kopen. Ieder jaar komen vele nieuwe items op de markt en dat maakt het er niet gemakkelijker op een weloverwogen keuze te maken. Hulp bij de keuze is dan ook gewenst. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt gehouden.
Allerlei zaken kunnen worden overwogen bij de aanschaf van speelgoed: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar de vakjury nadrukkelijk aandacht aan besteedt.

Vakjury
Ieder jaar kiest een vakjury uit honderden artikelen in vijf leeftijdscategorieën steeds vijf stuks speelgoed. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2004”.

Leeftijdscategorieën
De organisatie van de verkiezing heeft uitdrukkelijk gekozen voor een indeling van producten in leeftijdscategorieën. Een andere keuze maakt het er niet eenvoudiger op en heeft, net als iedere keuze die wordt gemaakt, voor- en nadelen. Immers "het beste spel" houdt geen rekening met het feit dat een spel voor een driejarige heel andere belangrijke attentiepunten heeft dan een spel voor een volwassene. Voor de consument is het handig: een artikel dat in een bepaalde categorie is genomineerd, is dus geschikt voor personen van die leeftijd.

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën:
Baby en peuter 0-4 jaar
Kleuter 4-6 jaar
Junior 6-8 jaar
Tiener 8-12 jaar
12 jaar en ouder

Uiteindelijk bepaalt de consument
Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf begin augustus te vinden op de website: www.speelgoedvanhetjaar.nl. In augustus/september (de juiste periode moet nog worden bepaald) kan iedereen in Nederland gaan stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Informatie over de verkiezing is te verkrijgen bij 
Verkiezing Speelgoed van het Jaar, Locatie Amsterdam:
Telefoon: 020-6100820, fax: 020-6192215
E-mail: verkiezing@planet.nl

Kerstvakantie! - Nieuw speelgoed voor de uitleen
laatste update 8 december 2003


Nog net voor het einde van het jaar worden wij in de gelegenheid gestelt om nieuw speelgoed voor de uitleen te kunnen aanschaffen. Dit is hard nodig en wij zijn hier dan ook heel blij mee.
Zoals u wellicht zult weten is het een heel karwei om het speelgoed klaar te maken voor de uitleen. In de loop van de Januari zult u het nieuwe speelgoed daarom pas in de uitleen kunnen vinden.

Op zaterdag 13 december is de uitleen geopend. Dit is tevens de laatste zaterdag van dit jaar. De Speel-O-Theek en de kruipclub zullen i.v.m. de kerstvakantie gesloten zijn van
Zaterdag 20 december tot en met zondag 4 januari.

Namens alle medewerksters van de Speel-O-Theek wensen wij u alvast een fijne kerstdagen en een voorspoedig 2004!Maandag 24 november geen kruipclub!
laatste update 19 november 2003


Op maandag 24 november kunnen wij in verband met de extra opvang van Naschoolse Opvang 'Pelangi' geen gebruik maken van de kruipclub ruimte en is de Kruipclub die ochtend dan ook gesloten.VMBO Praktijkschool op bezoek in de Speel-O-Theek
laatste update 18 november 2003


Zo een telefoontje krijgen wij niet iedere dag.... Mascha van de VMBO Praktijkschool van het ROC van Amsterdam vraagt of zij met wat leerlingen mag langskomen om het speelgoed eens een flinke schoonmaakbeurt te geven. En wel de volgende dag meteen..... 

Het is natuurlijk erg makkelijk om 'nee, sorry dat is een beetje te snel' te zeggen want even een schoolklas op bezoek vereist natuurlijk de nodige voorbereiding. Maar als je als Speel-O-Theek zo een aanbod krijgt pak je dit natuurlijk met beide handen aan. 

De volgende dag stonden Mascha en 'haar' dames voor de deur en na de nodige koffie en thee, want dat verdienden zij wel na helemaal uit slotervaart te zijn gekomen, gingen zij aan de slag met de puzzel en spellenkast. Het resultaat was een schitterend schone kast en schone puzzels. Ook de spellendozen kregen een opknapbeurt waar nodig


Mascha met haar leerlingen [kijk bij de 'foto's voor meer']

Het was een gezellige ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. 
Na afloop namen zij ook nog een flinke stapel papier mee die zij voor ons  tot  Speel-O-Theek folders hebben gevouwen. 

Mascha en alle meiden Bedankt voor jullie inzet en graag tot ziens


nieuwe foto's van de kruipclub
laatste update 15 September 2003

De kruipclub en de uitleen draaien sinds een paar weken weer op volle toeren.
Heb je zin om ook eens met je kind op de kruipclub langs te komen dan ben je van harte welkom. Neem alvast een kijkje door een aantal van de laatste foto's die hier gemaakt zijn te bekijken. 


Zaterdag uitleen - herfstvakantie - email adres!
laatste update 4 September 2003

De eerstvolgende zaterdagen dat de uitleen geopend is zijn op:
Zaterdag 6 september [10.00-12.00]
Zaterdag 4 oktoberer [10.00-12.00]
Zaterdag 1 november [10.00-12.00]

In verband met de sinterklaasviering is de eerste uitleen in december niet op zaterdag 6 dec. maar een week later op zaterdag 13 december van 10.00-12.00 uur.

Tijdens de herfstvakantie zullen de uitleen en de kruipclub van 13 tot en met 17 oktober gesloten zijn.

U kunt ons vanaf vandaag weer goed bereiken op ons email adres: speelotheek@welzijnzeeburg.nl
Of gebruik het verlengformulier op de site om het speelgoed snel te verlengen

Binnenkort zullen er weer nieuwe foto's op de site staan!


De Speel-O-Theek en St. Alcides - Zomervakantie
Juni 2003

Na 20 jaar als zelfstandige Stichting Speel-O-Theek in de Indische Buurt te hebben gewerkt zijn wij in mei 2002 opgegaan in de Stichting Welzijn Zeeburg. Het zal u echter niet ontgaan zijn dat het met de Stichting Welzijn niet zo goed ging de laatste tijd en deze is dan ook in april 2003 failliet verklaard. Voor de Speel-O-Theek en haar medewerksters braken hiermee onrustige tijden aan.

Per juni 2003 zijn de meeste aktiviteiten van Stichting Welzijn Zeeburg en dus ook die van de Speel-O-Theek over-genomen door Alcides en hiermee kunnen wij de uitleen en de kruipclub de komende tijd voortzetten. Wij blijven natuurlijk positief over de toekomst!

Zomervakantie:
De Speel-O-Theek is in de zomervakantie gesloten. Voor de vakantie zullen wij al het speelgoed innemen en wij rekenen hierbij op uw mede-werking.
U zou onze vrijwilligsters een groot plezier doen door het speelgoed goed schoongemaakt en compleet in te leveren.

De laatste inleverdagen voor de vakantie zijn op onderstaande dagen:
Zaterdag 14 juni [10.00-12.00]
Dinsdag 17 juni [9.30-11.30] Woensdag18 juni [12.45-14.45]
Vrijdag 20 juni [9.30-11.30]
Hierna is de uitleen gesloten!

Van 23 tot en met 26 juni zijn wij nog bereikbaar in de Speel-O-Theek.

De eerste uitleen na de zomervakantie is op :
Dinsdag 12 Augustus [9.30-11.30]
en de eerste zaterdaguitleen valt op 16 augustus [10.00-12.00]

Ook de kruipclub is in de zomervakantie gesloten.
De laatste ochtend valt op donderdag 26 juni. In het nieuwe seizoen zullen wij weer starten op donderdag 14 augustus.

Wij wensen iedereen een fijne zomer.De zaterdaguitleen - Verlengformulier en email-adres!
maart 2003

Na de problemen met het verlengformulier op de site lijkt alles nu weer prima te werken en kunt u dus weer gewoon het speelgoed online verlengen!
Aangezien het probleem bij Cyburg lijkt te liggen raden wij u aan om ons Cyburg email-adres voorlopig niet te gebruiken voor het versturen van mailtjes.

De eerstvolgende zaterdagen zijn op:
zaterdag 5 april van 10.00 tot 12.00
zaterdag 17 mei van 10.00 tot 12.00


Vakanties:
Tijdens het paasweekend [vrijdag 18 april tot en met maandag 21 april]
zijn de uitleen en de kruipclub gesloten!
ook op onderstaande dagen zijn beide gesloten gesloten:
Mei vakantie:26-4 t/m 5-5-2003
Hemelvaart: 29-5 t/m 1-6 2003
Pinksteren: 9-6-2003Nieuwe openingstijden voor de zaterdaguitleen!
januari 2003

Hoewel wij alweer enkele zaterdagen op de nieuwe uitleentijden zijn geopend, komen veel leden nog steeds na 12 uur om het speelgoed te ruilen.
Wij hebben alle begrip voor de mensen die nog niet helemaal gewend zijn aan de nieuwe tijden,maar zouden het fijn vinden als u toch tussen 10.00 en 12.00 komt zodat onze vrijwilligsters ook op tijd weer naar huis kunnen.

De eerstvolgende zaterdagen zijn op:
zaterdag 11 januari van 10.00 tot 12.00
zaterdag 1 februari van 10.00 tot 12.00
zaterdag 1 maart van 10.00 tot 12.00Nieuwe openingstijden voor de zaterdaguitleen! nieuw speelgoed
oktober 2002

Met ingang van zaterdag 2 november zijn de uitleentijden op de zaterdagen op veler verzoek voortaan van 10.00 tot 12.00 (voorheen 11.00-13.00) .

De vrijwilligsters zijn deze maand op pad geweest om nieuw speelgoed aan te schaffen voor de uitleen. Voordat het speelgoed allemaal in de kast staat moet er nog heel wat werk verzet worden.De eerstvolgende zaterdag uitleen valt op 6 Oktober van 11.00-13.00
Voor de zaterdag uitleen zijn wij op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligsters die
af en toe een zaterdag willen helpen met de uitleenkruipclub
september 2002

Met ingang van het nieuwe seizoen is de kruipclub gevestigd in de ruimte van
Na schoolse opvang Pelangi op het Makassarplein 1.
De openingstijden voor de kruipclub zijn :
maandag en donderdag ochtend 9.30-11.30.


de nieuwe lokatie op het makassarplein


De eerstvolgende zaterdag uitleen valt op 6 Oktober van 11.00-13.00
Voor de zaterdag uitleen zijn wij op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligsters die
af en toe een zaterdag willen helpen met de uitleennieuw e-mail adres
Juni 2002

Na 15 juli is ons nieuwe email adres: speelotheek-zeeburg@cyburg.nl


Zomervakantie
Juni 2002

De Speel-O-Theek is in de zomervakantie gesloten.Er kan dan ook geen speelgoed worden geleend.Uiterlijk zaterdag 22 Juni verwachten wij al het speelgoed terug en u zou ons enorm helpen door het geleende speelgoed schoongemaakt in te leveren.

De laatste inleverdagen zijn op:
dinsdag 18 juni
woensdag 19 juni
vrijdag 21 juni
en zaterdag 22 juni
De eerste uitleendatum na de zomervakantie is op dinsdag 13 augustus.

De kruipclub is gesloten van vrijdag 21 juni tot en met woensdag 14 augustus

Wij wensen iedereen een prettige zomer en tot ziens in augustus20 Jaar Speel-O-Theek
Maart 2002

Deze maand is het 20 jaar geleden dat de Speel-O-Theek haar deuren opende in het gekraakte winkelpand aan de Niasstraat. In die 20 jaar is er veel veranderd en zijn wij van een organisatie die heeft moeten vechten voor erkenning en bestaansrecht, uitgegroeid tot een volwaardige buurtvoorziening in Stadsdeel Zeeburg.


Kerstsluiting
December 2001

De Speel-O-Theek is in de kerstvakantie gesloten. De laatste uitleen voor de vakantie is op vrijdag 21 December. Hierna zijn wij gesloten tot en met vrijdag 4 Januari.
Onze eerste uitleen in het nieuwe jaar valt op zaterdag 5 Januari.
Ook de kruipclub zal in de vakantie gesloten zijn. De eerste ochtend in het nieuwe jaar is op donderdag 10 Januari.

Alle medewerksters van Speel-O-Theek Zeeburg wensen u een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.2001 'jaar van de vrijwilliger'
14 December 2001

2001 is uitgeroepen tot jaar van de vrijwilliger!
Daarom werden alle 550 vrijwilligers werkzaam in Stadsdeel Zeeburg op 13 en 14 december bezocht door raadsleden en ambtenaren van Stadsdeel Zeeburg om een Fair Trade pakket in ontvangst te nemen.
Ook de vrijwilligsters werkzaam bij de Speel-O-Theek, ontvingen van het Stadsdeel een pakket.


Met dank aan www.zeeburgnieuws.nl voor de foto


Door middel van loting is Marloes, die al enige jaren werkzaam is in de Speel-O-Theek, daarbij nog eens uitgeroepen tot 'vrijwilligster van het jaar' in stadsdeel Zeeburg.
Zij ontving op 13 December van wijkwethouder Nesip Can een oorkonde, een bos bloemen en een restaurant-bon.
Gefeliciteerd Marloes!De Speel-O-Theek en de Euro
December 2001

Gelijk met ingang van Januari 2002 zal ook de Speel-O-Theek overschakelen op de Euro en omdat het abbonementsgeld al weer enkele jaren op hetzelfde niveau ligt, zullen wij dit gelijk met invoering van de Euro iets verhogen. Ook de boetes zullen iets hoger liggen dan u van ons gewend bent. Omdat met name het bijbestellen van onderdelen een kostbare aangelegenheid is, zijn wij genoodzaakt een hogere borg te vragen bij het vermissen van onderdelen.

Met ingang van 01-01-2002 zijn de prijzen als volgt:
Gezins jaarabbonement: 15 €
Boete voor te laat inleveren 0,25 € per week per geleend stuk speelgoed
Bij vermissing van onderdelen: 1 € per onderdeel
Kruipclub 1 € per ochtend.Openingstijden seizoen 2001-2002
Augustus 2001

Openingstijden vanaf augustus 2001
Dinsdag 9.30-11.30
woensdag 12.45-14.45
vrijdag 9.30-11.30

Ook op onderstaande zaterdagen zullen wij van 11.00-13.00 geopend zijn:
Zaterdag 1 September
Zaterdag 6 Oktober
Zaterdag 3 November
Zaterdag 1 December
Zaterdag 5 Januari


In de vakanties zijn wij gesloten
Herstvakantie van maandag 22 oktober t/m zaterdag 27 oktober
Kerstvakantie vanmaandag 24 december t/m vrijdag 4 januariZomervakantie sluiting
Juni 2001

Tijdens de zomervakantie is de Speel-O-Theek gesloten!

Omdat wij zoals elk jaar de laatste 2 weken voor de zomervakantie gebruiken om al het speelgoed te inventariseren, schoon te maken en weer compleet te maken voor de uitleen, verwachten wij al het speelgoed uiterlijk zaterdag 23 juni terug in de Speel-o-Theek. U zou ons enorm helpen door het speelgoed vooral goed schoongemaakt en compleet in te leveren. De laatste inleverdatum valt dit jaar dus op Zaterdag 23 juni, wij zijn dan geopend van 11.00 tot 13.00.

Ook de kruipclub is gesloten in de zomervakantie! De laatste ochtend voor de vakantie is op maandag 2 juli.

De eerste uitleendatum na de zomersluiting is op dinsdag 21 Augustus!
De eerste kruipclubochtend valt op donderdag 23 Augustus!
Wij wensen iedereen een fijne zomervakantieNieuwe openingstijden seizoen 2000-2001
Januari 2001

Met ingang van Oktober 2000 zal de Speel-O-Theek voorlopig niet meer elke zaterdag geopend zijn.
Ondanks dat wij weten dat veel van onze leden graag op de zaterdag speelgoed komen lenen, hebben wij door het geringe aantal beschikbare vrijwillig(st)ers toch besloten om voorlopig alleen de eerste zaterdag van de maand open te zijn. Als de eerste zaterdag op een feestdag valt, zullen wij een zaterdag opschuiven. Zie onderstaand schema voor de data.

Nieuwe openingstijden vanaf oktober 2000
Dinsdag 9.30-11.30
woensdag 12.45-14.45
vrijdag 9.30-11.30

Zaterdag 6 Januari
Zaterdag 3 Februari
Zaterdag 3 Maart
Zaterdag 7 April
Zaterdag 12 Mei
Zaterdag 9 JuniVakanties
Januari 2001

Tijdens de schoolvakanties is de de Speel-O-Theek altijd gesloten.

Voorjaarsvakantie:
maandag 5 Maart tot en met vrijdag 9 Maart

Paasvakantie:
Donderdag 12 April tot en met maandag 16 April

Hemelvaart:
Woensdag 23 mei tot en met vrijdag 25 mei

Pinksteren:
Vrijdag 1 juni tot en met dinsdag 5 juniNieuw Speelgoed
Januari 2001

Geregeld krijgen wij de vraag "is er alweer nieuw speelgoed?" Als Speel-O-Theek proberen wij het speelgoedaanbod op peil te houden en is het nodig dat wij geregeld speelgoed vervangen omdat het stuk of versleten is.
Dit houdt echter niet in dat wij wekelijks nieuw speelgoed aanschaffen. Als Speel-O-Theek hebben wij een jaarlijks budget voor de aanschaf van uitleenmateriaal. Gestreefd wordt om bij het kopen van speelgoed alle verschillende categorieën aan bod te laten komen. [babyspeelgoed-constructiemateriaal-fantasiespeelgoed-spelletjes en puzzels ecc...] ook proberen wij jaarlijks ons houten speelgoed op peil te houden, omdat de ervaring ons leert dat houten speelgoed wel 10 jaar mee gaat in de uitleen. Het is dus elke keer een hele afweging wat wij zullen aanschaffen en of wij met de nieuwste trends moeten mee gaan.

Is het speelgoed eenmaal aangeschaft dan moet het nog gereedgemaakt worden voor de uitleen ..ja die nummertjes erop... Staat het dan eenmaal in de kast dan is het vaak meteen dezelfde week uitgeleend en zien wij het vaak maanden niet meer terug omdat het na het terugbrengen meteen weer wordt uitgeleend.

Dit is een van de redenen waarom u nieuw speelgoed soms gewoon niet ziet, terwijl het er wel is.

Hieronder dan ook een paar van de laatste aanwinsten voor de uitleen op een rijtjeLego Scala [constructie speelgoed]
Te leen vanaf Oktober 2000

Naast de bekende basis en duplo lego die in de Speel-O-theek te leen is, lenen wij veel verschillende zogenaamde 'thema' dozen uit. De hiernaast afgebeelde is een van de nieuwste Thema dozen van lego, gebaseerd op paarden en kleine aangeklede poppetjes.

Deze set bevat een tent en allerlei campingspulletjes.Grote Trucks [Bewegings speelgoed]
Te leen vanaf Oktober 2000

Auto's auto's en nog meer auto's.

'Little Tikes' is een oersterk merk. We hadden al een reuzenbrandweerauto in de uitleen, nu is er ook een grote en de hiernaast afgebeelde super-grote truck met oplegger te leen.

Ook van de 'Little Tikes' spoorweg hebben wij nog een extra exemplaar aangeschaft. Deze bestaat uit een enorme grote 'berg' met tunnel en een auto en spoorweg erom heen.
Party time !! [Fantasie speelgoed]
Te leen vanaf Oktober 2000

Voor alle kleine dromers...

Er gaat niets boven je verkleden en dromen over hoe het is als je een echte prinses of beroemde zangeres bent.

Wij dachten dat zo'n tas vol verkleedkleren, boa, glitterjurk, tiara en mooie ringen en kettingen ze hierbij een heel eind op weg zou kunnen helpen.Poppen [Fantasie speelgoed]
Te leen vanaf Oktober 2000

Baby Born poppen...

Heel lang leende de Speel-O-Theek geen poppen uit omdat wij vonden dat een pop iets is wat elk kind [die van poppen houdt] voor zichzelf zou moeten hebben en niet na een tijdje weer zou moeten afstaan. Een pop is natuurlijk wel iets waar je van kunt gaan houden en je aan kunt hechten.

Toch hebben wij nu een flink aantal poppen in de uitleen, omdat sinds de opkomst van de 'babyborn poppen' veel ouders en kinderen toch hierom vroegen. Deze poppen zijn duur in de aanschaf en hebben eigenlijk helemaal niet zo'n hoog knuffelgehalte als de poppen met de zachte lijfjes.Helaas is de reclamecampagne rondom deze poppen wel heel goed opgezet, zodat de wens er eens mee te spelen bij veel kinderen [en ouders] wordt aangewakkerd.

Vandaar dat wij deze poppen toch in de uitleen hebben, zodat je kunt uitproberen of ze nou echt zo geweldig zijn, natuurlijk gaan ze allemaal gepaard met de bijbehorende leuke kleertjes, een tasje met babyflesjes en reiswieg e.d.

Deze accessoires, die trouwens wel heel leuk zijn, brachten ons op het idee deze ook te combineren met de 'ouderwetse' zachte babypoppen. Zo zijn er dus allerlei leuke sets te leen inclusief babyborn reiswieg of maxi-cosi maar blijft het een verassing of u nou de 'echte' babyborn pop te logeren heeft.Game Time [Gezelschapsspellen]
Te leen vanaf Oktober 2000

Zakgeldspel... Leer omgaan met je (zak)geld

Een spel waarbij je leert keuzes te maken...
Want als je eenmaal zakgeld krijgt zul je wel twee keer nadenken waar je het aan uit zal geven en lijkt dat felbegeerde nieuwe spelletje misschien toch ineens niet meer zo belangrijk.
Mijn eerste scrabble woordjes....

Een eerste kennismaking met letters en woordjes. Door het gebruik van kleuren en plaatjes herken je als vanzelf de letters en leer je ze op de juiste plaats gebruiken in de woorden.


Zeeslag....

Een spel voor 2 personen. Probeer de ander te slim af te zijn en als eerste te ontdekken waar op zee zijn schepen voor anker liggen.

Andere nieuwe spellen zijn o.a. Monopoly, dokterbibber,Het van Dale familiespel. En een extra set van de veel uitgeleende Jumbo 'Ik leer lezen' en 'ik leer rekenen' koffertjes.Nieuwe boeken
Te leen vanaf Januari 2001

Vanaf Januari 2001 zullen er weer een aantal nieuwe boeken te leen zijn.

Twee nieuwe boeken over de taalontwikkeling, 'Van sabbel tot babbel' Over het belang van 'gesprekjes', versjes en liedjes. En 'De taal van je kind' waarin taalwetenschapper Maaike Verrips een tipje van de sluier oplicht over het verwerven van taal.

'Kom je ook op mijn feestje?', een boek boordevol feesttips!
'Van een kind naar twee', over de veranderingen als je tweede kind op komst is.

Kijk voor meer informatie en voor alle andere nieuwe boeken bij 'De Boeken'.
            
                                                

                           

 

  © 2001 2011 - disclaimer - about