december 2015 | Sinterklaas feest
December was weer een drukke maand op de kruipclub, met Sinterklaas hebben we een uitje georganiseerd naar de ouderen van het Flevohuis (dagopvang) met een groep van wel 23 ouders, ieder met kind, zijn we samen met de ouderen Sinterklaas liedjes gaan zingen. Een van de vaders speelde gitaar en gaf als toegift ook nog een concertje Amsterdamse volks liedjes. Een geslaagde en mooi initiatiefoktober 2015 | Interactief voorlezen op de kruipclub
In de komende maanden gaan we weer een aantal keren voorlezen op de kruipclub. Samen met je kind kun je dan luisteren naar een leuk verhaal. De eerste keer gaan we voorlezen op dinsdag 13 oktober om 10:30 tijdens de kruipclub.

Hierna gaan we voorlezen in kleine groepjes, hiervoor kun je je eventueel inschrijven, een lijst hangt op de deur in de kruipclub.
Dinsdag 13 – donderdag 15 oktober
Dinsdag 10 – donderdag 12 november
Maandag 7 - donderdag 10 december
Dinsdag 5 en donderdag 7 januari

We hebben nog een paar leuke foto's van het 'Interactief voorlezen' van de laatste keer waarbij een boek over dieren op de boerderij centraal stond en door Shamio werd voorgelezen.Tot aan de zomervakantie hebben we weer een aantal nieuwe data ingepland en komt Laura twee keer per maand om voor te lezen. Hiervoor kun je je eventueel inschrijven, binnenkort vind je weer de nieuwe data en een nieuwe inschrijflijst op de deur in de kruipclub. Kortingsaktie speelgoed lenen
Wil je niet een huis vol speelgoed maar wel steeds iets nieuws voor je kind kom dan eens naar de speelotheek uitleen. Maak gebruik van onze korting en leen een jaar lang speelgoed voor 10 Euro! Elke keer kun je 2 stuks speelgoed per kind lenen en zo vaak wisselen als je wilt. De speelgoed uitleen is geopend op woensdag middag 13:00-15:00 en vrijdagochtend 9:30-12:00.


november 2014 | Sint maarten feest
11 november vierden wij samen met de ouders en kinderen van de kruipclub het 'Sint Maarten' feest. Met buurtbewoonster Lot en haar gitaar voorop en 25 kinderen met ouder, opa, oma of oppas in optocht er achteraan bezochten wij net als vorig jaar
de dagopvang van het

Op de drie verschillende afdelingen zongen wij een aantal Sint Maarten liedjes en ook door de ouderen werd vrolijk meegezongen. Na afloop was er voor elk kindje wat lekkers en gingen we weer lekker verder spelen op de kruipclub. Zowel de afdelingen als de bezoekers van de kruipclub kijken met een positief gevoel terug op deze ochtend.
augustus 2014 | Nieuws uit de Speelotheek
Op 17 juni gaven wij ter afsluiting van een gezellig en druk kruipclub jaar een feestje voor de kinderen en ouders die de kruipclub ochtenden bezoeken! Tijdens dit zomerfeest gingen we buiten aan de slag met water zand en klei. Na afloop was er nog tijd voor een hapje en een drankje.juni 2014 | Nieuws uit de Speelotheek
Het voorleesproject met Daisy op de kruipclub is inmiddels afgesloten. De ouders en kinderen waren erg enthousiast en wij bedanken Daisy dan ook voor het organiseren en de superleuke ochtenden! Verderop een kort verslag van Daisy en wat fotos die wij maakten.

Het schooljaar zit er al weer bijna op en samen met de ouders van de kruipclub organiseren wij een zomerfeestje.

Zomerfeest Kruipclub | Zien - Voel - Beleef
Op 17 juni geven wij ter afsluiting van een gezellig en druk kruipclub jaar een feestje voor de kinderen en ouders die de kruipclub ochtenden bezoeken!

Tijdens dit zomerfeest gaan we aan de slag met water zand en klei. Na afloop is er tijd voor een hapje en een drankje. Wij vragen jullie dan ook om die ochtend iets lekkers mee te nemen Op de deur in de kruipclub hangt een lijstje waarop je kunt aangeven of je komt en of je iets mee neemt.

Interactief voorlezen
In de maanden mei en juni is er een aantal keer interactief voorgelezen op de kruipcub op IJburg en Zeeburg. Interactief voorlezen krijgt veel aandacht, omdat het de taalontwikkeling, woordenschat en verhaalbegrip van kinderen zou bevorderen. Met interactief lezen wordt het actief betrekken van kinderen tijdens en na het lezen van het boek bedoeld.

Om ruchtbaarheid aan de voorlees activiteit te geven, zijn de ouders, opa’s en oma’s op de hoogte gebracht door middel van posters die op beide kruipclubs hingen, en konden zij zich hier voor inschrijven. Om de activiteit interactief te laten zijn, is er voorgelezen in groepjes van vier a vijf kinderen met papa, mama of oma erbij. Het boek wat werd voorgelezen heet ‘Waar is dribbel’ en werd goed bekeken door de kinderen.Om het voor de kinderen aantrekkelijker te maken, zijn de vriendjes van dribbel in de vorm van knuffels erbij gehaald, en mochten de kinderen helpen om dribbel te zoeken. Om dribbel te kunnen vinden, moesten er verschillende deuren worden geopend want dribbel had zich verstopt. Dat was dolle pret!

Tijdens het interactief voorlezen zijn de vuistregels toegepast. De vuistregels zijn regels voor het omgaan met je kind, en wordt gebruikt binnen de Voor- en Vroegschoolse Educatie(VVE). Na afloop kregen de ouders de vuistregels mee om thuis toe te passen.

workshop "naar een gezonde peuter" De workshop van 19 mei is geweest, kon je niet komen? Op 24 juni is er weer een nieuwe workshop!Tijdens deze ochtend houden wij van 10:00 tot 11:00 een workshop met veel praktische informatie. Heb je speciefieke vragen dan kun je deze van te voren laten weten. Heb je geen zin in de workshop, dan kun je deze ochtend vanaf 11 uur komen spelen met je kind.
April 2014 | Nieuws uit de Speelotheek


Binnenkort zijn er weer een aantal leuke workshops in de Speelotheek. Ook is Daisy
tot aan de zomervakantie geregeld op de kruipclub te vinden. Zij zal een nieuwe aktiviteit opzetten.

'Lezen op lokatie'
Op 13 en 27 mei gaan we op de kruipclub een aantal keren voorlezen. Met een groepje van 4 kinderen gaat Daisy samen met jou en je kind op een interactieve manier aan de slag met boekjes. In de Speelotheek hangt een inschrijf formulier, noteer je naam en doe mee!

workshop "naar een gezonde peuter" De workshop van 19 mei is geweest, kon je niet komen? Op 24 juni is er weer een nieuwe workshop!Tijdens deze ochtend houden wij van 10:00 tot 11:00 een workshop met veel praktische informatie. Heb je speciefieke vragen dan kun je deze van te voren laten weten. Heb je geen zin in de workshop, dan kun je deze ochtend vanaf 11 uur komen spelen met je kind.

Mei t/m juni - vakantie dagen
in de maand mei zijn er weer een aantal feest dagen , hou daarom de agenda in de gaten!

november 2013 - Sint Maarten | Flevopoort


Op 11 november was het Sint Maarten feest en zijn wij samen met de ouders en kinderen van de kruipclub even bij de ouderen in het Flevohuis langsgegaan. In een kleine optocht liepen we binnendoor naar de afdeling waar wij 'samen' Sint Maarten liedjes hebben gezongen en kennis gemaakt hebben met onze nieuwe buren. Er was een leuke traktatie voor de kleintjes en de ouderen waren zichtbaar blij en soms diep gemotioneerd met ons bezoekje. Dit initiatief is zeker nog eens voor herhaling vatbaar.Uitleen tijden
Nu wij een maandje in t nieuwe gebouw zitten merken wij duidelijk een verandering. Zo wordt de kruipclub nog drukker bezocht dan voorheen en zijn alle drie de ochtenden soms overvol, maar gelukkig nog altijd gezellig!

Ook de uitleen van speelgoed is veranderd, zo kan er nu weer iets langer gespeeld worden en kunnen ouders en kinderen beter en gerichter iets uitzoeken te lenen en thuis mee verder te spelen.

De drukke kruipclub ochtenden en het feit dat uitleen en kruipclub nu in dezelfde ruimte moet gebeuren heeft on echter wel doen besluiten om he lenen van speelgoed op de dinsdag te stoppen. Gezinnen die al lid waren en die geen gelegenheid hebben om op een andere dag te lenen kunnen eventueel aan het einde van de kruipclub ochtend (tussen 12 en 12.15 uur) nog iets lenen.

Voor alle nieuwe bezoekers gelden de volgende openingstijden voor het lenen van speelgoed: Woensdagmiddag 13.00-15.00 en vrijdag van 9.30-12.00.  


2 oktober 2013 - De Speel-O-Theek is verhuisd


Na bijna 5 jaar in onze bouwkeet en tijdelijke behuizing te hebben gedraaid, zijn wij verhuisd. Recht tegenover de ingang die u gewend was!

Wij hebben daar een mooie nieuwe en frisse lokatie waar zowel de Speelgoed uitleen als de kruipclub zich in een en dezelfde ruimte bevinden. Voor de uitleen is een speciale kast gemaakt die tijdens de uitleen uren (op de woendagmiddag en vrijdagochten open staat) U heeft dan ook de gelegenheid om met uw kind samen speelgoed uit te zoeken, het uit te proberen aan de tafel en om zelf een kopje kofie of thee te drinken.

Tijdens de kruipclub uren kan er geen speelgoed meer geleend worden. Om alles straks soepel te laten verlopen zoeken wij nog naar een passende oplossing om zowel de uitleen als de kruipclub prettig te laten verlopen. Hierover later meer... nu eerst verder inrichten en wennen aan de nieuwe lokatie!

Wij nodigen u van harte uit om snel een kijkje te komen nemen.Week van de opvoeding
Van 7 tot en met 13 oktober is het weer week van de opvoeding. Ook binnen de Speelotheek en het OKC zijn er dan allerlei activiteiten. Kijk hier voor het volledige programma in de buurt: Programma week van de opvoeding Ook geven wij deze week een korting van 5 euro op een jaarabonnement!

Programma week van de opvoeding in de Speel-O-Theek
Voorlichting spel en speelgoed
Wil je meer weten over het Spel van je kind, kom dan op woensdagmiddag 9 oktober naar de Speel-O-Theek. Een van onze opvoedadviseurs neemt je dan mee in de wereld van Spel en speelgoed. (woensdag 9 oktober 14.30-16.00)

Binnenkort nog meer......


 

26 juni 2013


Het is een beetje stil geweest op de site, nieuws hebben wij voornamelijk via de startpagina en Facebook gedeeld. Ook hebben wij inmiddels bijna 90 bezoekers die zich op onze nieuwsbrief hebben geabbonneerd.

Deze brief biedt zoveel mogenlijkheden, van tekst tot en met fotos delen en dat gewoon in uw mailbox! Bent u nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief doe dat dan alsnog in de rechter kolom hiernaast.

Momenteel worden er en aantal dingen veranderd aan het navigatie systeem van de website. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u vandaag naar onze zojuist verzonden nieuwsbrief. Deze is ook onine te vinden via de volgende link: NIEUWSBRIEF JUNI 2013

Onze openings en sluitingstijden tijdens de zomervakantie vind u in de agenda!
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

9 januari 2013Dag 2012 .... Hallo 2013
Allereerst willen wij iedereen een heel goed 2013 wensen met natuurlijk heel veel speelplezier! We hebben 2012 samen met de ouders en kinderen an de kruipclub feestelijk afgesloten in december. Voor Sinterklaas hadden de ouders allemaal een kadootje gemaakt met speelgoed waar hun kind niet veel mee speelde en hebben we deze onderling met andere ouders geruild.

Zo had elk kind een kadootje te openen en meteen en nieuw speeltje. Vanuit de Speelotheek kregen alle kinderen nog een boekje mee naar huis. Tenslotte hebben we het jaar afgesloten met een gezellige Kerstbrunch.In deze eerste week van het nieuwe jaar hebben wij alweer een aantal nieuwe ouders op de kruipclub mogen begroeten en op dinsdag 15 januari is er weer Liedjes met Lot op de Kruipclub, heb je zin om met je kindje te komen zingen en met de muziek instrumenten te komen spelen kom dan gezellig langs die ochtend. In de Speelotheek hebben wij tot aan de zomervakantie ook een stagiare. Viany zal elke dinsdagochtend op de kruipclub aanwezig zijn.

foto's van Sinterklaas op de fotopagina

31 oktober 2012Kruipen op lokatie
Op de donderdag ochtend 18 oktober zijn we met een groepje ouders van de kruipclub naar de dansstudio van Angoramuis geweest. En hebben we olv marie-josé een workshop ‘Kinderdans en beweging op muziek’ gevolgd. Het was een vrolijke ochtend vol dans en bewegen. Leuk om om te zien hoe de moeders (en grootmoeder) meededen en ook elkaars kinderen hielpen bij alle bewegingsspelletjes.Een ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. De foto's zijn niet al te scherp doordat er natuurlijk flink gedanst werd, maar geven toch een idee hoe de ochtend is verlopen

Meer foto's op de fotopagina

10 oktober 2012Kruipen op lokatie gaat dansen
Op de donderdag ochtend 18 oktober is er geen kruipclub in het OKC, wij gaan dan weer kruipen op lokatie!
Om 10 uur vertrekken we naar de dansstudio in de Tidorestraat 172 (te bereiken via de poort naar speeltuin Gerardus Majella) Je mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de studio komen.

Vanaf 10.30 geeft marie-josé een workshop ‘Kinderdans en beweging op muziek’ voor ouder en kind. Het programma duurt tot ongeveer 11.30 uur.

Eekhoorn op zoek
Op zondagochtend 21 en op woensdagochtend 24 oktober is er tevens een voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook start er vanaf 31 oktober weer een nieuwe cursus. Meer informatie op: www.angoramuis.com

Week van de opvoeding en feest in de Speel-O-Theek!
Tijdens de week van de opvoeding, van 1 t/m 7 oktober, waren er ook in de Speel-O-Theek en het OKC (ouder en kind centrum) veel verschillende activiteiten voor ouders en kinderen.

Op dinsdag zijn wij weer gaan ‘kruipen op lokatie’ en zijn we samen met ouders van de kruipclub naar de Openbare Bibliotheek op het Javaplein gegaan voor een Boekstart bijeenkomst. Een celliste van Memo (cultuur voor kleintjes) muziek kwam maken. Ook de kinderen mochten samen met haar op de cello spelen.Hierna vertelde een opvoedadviseur van het OKC iets over het opvoedpunt en konden ouders ter plekke vragen stellen. En natuurlijk werden er ook volop boekjes bekeken.

30 Jaar Speel-O-Theek Zeeburg
Op woensdag was het tijd voor een feestje en vierden wij het 30 jarig bestaan van de Speel-O-Theek. Kinderen kregen een muzikale theatervoorstelling van Loena en Lena te zien, mochten zich zelf verkleden en knutselen.Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik feliciteerde de Speel-O-Theek met al 30 jaar deze belangrijke rol in de buurt. En gaf een mooie speech:

Elatik: "In de huidige economie is het niet meer zo gewoon om altijd maar nieuwe spullen te kopen. Het is voor kinderen belangrijk om spullen met elkaar te delen. Het is ook fantastisch dat zij hier terecht kunnen voor muziek, theater en knutselen. En goed dat zij hier de kans krijgen om op te groeien met allerlei soorten muziek en speelgoed en om te leren spelen en delen met andere kinderen. Dat maakt het later ook makkelijker om goed te functioneren in de maatschappij.

Mijn speciale waardering gaat uit naar Desiree, ooit bezoeker als moeder met haar kind, maar nu al 25 jaar degene die de Speel-O-Theek draaiende houdt samen met de andere medewerkers! Heel hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet! Op naar de volgende 30 jaar."

Als Speel-O-Theek willen wij natuurlijk ook nog even alle oud vrijwilligers, collega’s en medewerkers binnen het OKC bedanken voor alle hulp om de Speel-O-Theek te maken tot wat zij nu is.

Keet smakelijk
Op de donderdag ochtend kwam Jose Ingenbleek (diëtiste in het OKC) samen met de ouders een gezond tussendoortje maken. Er werd volop geproefd van allerlei verschillend fruit, winter- wortels en paprika.

Ondertussen vertelde Jose van alles over gezond eten en werd er volop gediscussieerd over het eetgedrag van jonge kinderen, voeding en de fabeltjes en feiten daar omheen.

Ook Esther van Beekhoven, opvoed adviseur van het opvoedpunt was aanwezig om vragen te beantwoorden. Ter afsluiting kregen de ouders een speciaal boekje met de lievelingsrecepten van verschillende kinderen mee. Het was een gezellige informele ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is.Ouder en kind sport
Op vrijdag konden ouders een gratis les Ouder en kind sport volgen in het OKC. De kinderen en ouders waren op een speelse manier druk in beweging.

23 sept 2012
30 jaar Speel-O-Theek feest - woensdag 3 oktoberDe Speelotheek is jarig en bestaat 30 jaar!

We vieren dat tijdens de week van de opvoeding met een feestelijk programma voor kinderen van 0 tot 8 jaar en hun ouders.

Wil je ook op het feestje komen? Je bent op 3 oktober vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Speelotheek in het Ouder en Kindcentrum op de Zeebugerdijk 708 B.  

Lena en Loena komen ook, maar kennen ze de weg wel? ...... Wil je dit meebeleven, zorg dan dat je er op 3 oktober bij bent. En … neem papa of mama mee!

Week van de opvoeding 1 t/m 7 oktober
Van 1 t/m 7 oktober is het Week van de Opvoeding in Nederland. In Amsterdam Oost kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Sterker nog, het Ouder- en Kindcentrum (OKC) heeft s amen met haar partners een geweldig programma gemaakt vol gratis activiteiten voor ouders, kinderen en jongeren. Voor enkele activiteiten is vooraf opgeven nodig, dit staat erbij vermeld. Voor de andere activiteiten geldt: wees welkom en op tijd, want vol is vol! Kijk voor het volledige programma de website van het OKC:week van de opvoeding

Week van de opvoeding in de Speel-O-Theek
Tijdens de week van de opvoeding is er ook in de Speel-O-Theek en het Ouder en Kind centrum van alles te doen. Zo kun je tijdens deze week met korting lid worden van de speelgoed uitleen en voor 10 euro een jaar lang speelgoed lenen voor het hele gezin.

Kruipen op lokatie - dinsdag 2 oktoberTijdens de week van de opvoeding is de uitleen op dinsdag 2 oktober gesloten. Wij gaan die ochtend weer Kruipen op lokatie!
Samen met de kinderen en ouders van de kruipclub gaan wij naar de Openbare Bibliotheek op het Javaplein voor een feestelijke Boekstart ochtend vol muziek i.s.m. Memo (cultuur voor kinderen). Het programma begint om 10.30. En wij vertrekken om 10 uur vanuit de Speelotheek. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de bibliotheek komen.

Keet Smakelijk! Donderdag 4 oktoberDonderdag 4 oktober organiseren we op de kruipclub "Keet smakelijk" Een ochtend over samen eten. We gaan samen een lekker tussendoortje maken. Jose Ingenbleek (diëtiste in het OKC) geeft aan de hand van voorbeelden allerlei leuke tips over gezonde voeding. Ook Esther van Beekhoven, opvoed adviseur van het opvoedpunt is aanwezig. Zij kan je alles vertellen over hoe je het naast gezond en lekker ook leuk houdt aan tafel. Dus had je altijd al een vraag of wil je gewoon meer informatie over voeding of het eetgedrag van je kind kom dan naar deze ochtend. We starten om 10 uur.

Ouder en Kind sport – vrijdag 5 oktober
Op vrijdag 5 oktober komt het team van Ouder en kind sport’ naar het Ouder en Kind Centrum aan de Zeeburgerdijk en kun je samen met je kind een gratis les volgen. Je maakt die ochtend kennis met diverse beweegmogelijkheden om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Ook kun je meer informatie krijgen over de motorische ontwikkeling van je kind. Deze ochtend is voor ouders en kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Van 10.30 uur-11.30 uur in (zeeburgerdijk 708b)

Nieuw speelgoed
Er is weer heel veel nieuw speelgoed binnengekomen. Veel staat al in de kast en in de komende weken zal er nog meer nieuws te vinden zijn in de uitleen. Facebook Naast onze website, waar u naast heel veel informatie ook altijd het laatste nieuws kunt vinden. Plaatsen wij tussendoor ook geregeld nieuwtjes, foto’s en interessante links op onze Facebook pagina. U vindt ons op onze facebookpage: http://www.facebook.com/SpeelotheekZeeburg

 

20 juni 2012Nationale Buitenspeeldag
Op 13 juni was het weer Nationale Buitenspeeldag. En wij hebben er een superleuk buitenspeelfeest van gemaakt met van horen en zeggen wel 150 kinderen. Op woensdagmiddag hebben we samen met de collegas van het Opvoedpunt van het Ouder en kind centrum het plein aan de Kramatweg, naast het OKC met vlaggen versierd en verschillende spelletjes uitgezet.

Kinderen konden een spelkaart halen, waarvan er maar liefst 100 binnen een uur werden uitgedeeld! En met de spelkaart in de hand konden zij meedoen aan de verschillende spellen. Dat (buiten) spelen uiteindelijk gewoon om plezier hebben en lekker bezig zijn gaat, bewees het enthousiasme voor de een voudige spellen en het plezier dat de kinderen ermee hadden. 10 x fanatiek touwtjespringen of hoepellen (met dank aan Googhem houten speelgoed voor het materiaal) loopklossen, skippybal parcours, ringwerpen, blikgooien etcIn de rij bij het blikgooienloopklossen en touwtje springen

Ook bij het schmincken stond een dikke rij en bij de tafel was het drinken, crackers en appels halen met een volle stickerkaart. Als verassing kregen de kinderen ook nog een EK voetbal sjaal. Alles gesponsord door Albert Heijn in winkelcentrum Brazilie waarvoor onze vriendelijke dank.Appels en schminckenAls het buitenspeeldag is gaat Nickelodeon op zwart, geen tv kijken maar buitenspelen dus. Twee dames van Nickelodeon zelf kwam ook kijken hoe wij de buitenspeeldag invulden. Evenals de wijkagent, die nog eens benadrukte dat hij het hele gebeuren als zeer positief voor de buurtkinderen beschouwde. Hij liet zich door de kinderen interviewen die hem vragen stelden als hoe vang je een boef en wat doet u als u niet werkt als agent.Bezoek van Nickelodeon - Vragen stellen aan de wijkagent: wat zijn uw hobby's?

Heel blij waren wij ook met de studenten van Dansacademie Lucia Marthas (bekend van o.a.Kinderen voor kinderen en het junior songfestival) die alle kinderen aan het dansen en het bewegen kregen, Meisjes en jongens van verschillende leeftijden deden enthousiast mee aan de dansworkshops en er werden zelfs kleine demonstraties en een heuse battle gehouden. Heel erg bedank voor deze geweldige workshops!Dansworkshops olv van Dansakademie Lucia MarthasDansworkshops olv van Dansakademie Lucia Marthas

ALs je aan buitenspelen denkt denk je natuurlijk ook aan voetballen. Heel blij waren wij met de jongens van de afdeling Sport van de gemeente die ons kwamen helpen en iedereen aan het voetballen kregen. Bedankt hiervoor!Voetbal!

Opvoedadviseurs van het opvoedpunt hadden ook een plekje op het plein ingenomen met de OKC Opvoed TV... Met de GGD baliemedewerkster achter de camera stelden zij de kinderen vragen over hen toekomsdromen, hoe zij zelf later denken te gaan opvoeden en hoe zij over opvoeden denken.OKC Opvoed TV


Kruipen op Lokatie - Artis
In mei zijn wij met een groep ouders van de kruipclub weer naar Artis geweest. Een prachtig zonnige dag en blije gezichten


7 Maart 2012Landelijke Speelothekendag
Vorige maand zijn de medewerksters van de Speelotheek op IJburg en Speelotheek Zeeburg samen naar de Landelijke Speelotheken dag geweest. Dit jaar werd deze gehouden in een Speelotheek in Zeewolde. Een lange maar geslaagde dag met veel informatie, workshops, nieuwe speelgoed leveranciers en ervaringen uitwisselen met andere Speelotheek medewerkers uit het land.


Kruipen op Lokatie
Afgelopen maand zijn wij met 15 enthousiaste ouders en kinderen naar de bibliotheek geweest voor de vierde boekstartbijeenkomst. Margriet Prins kwam die ochtend muziek maken met de kinderen. De vaste groep kinderen van de kruipclub heeft ondertussen allemaal een bibliotheek abonnement. Dit keer zijn er vier nieuwe moeders meegegaan die na afloop van de bijeenkomst hun kind hebben ingeschreven. Binnenkort gaan wij ook als kruipclub een abonnement op de bibliotheek nemen.
18 januari 2012Vanuit de Speel-O-Theek
De eerste nieuwsupdatein het nieuwe jaar. Want deze week zijn wij weer van start gegaan met zowel de uitleen als de kruipclub.

Volgende week is het nationale voorleesweek. In samenwerking met de bibliotheek gaan wij kijken of er op zo'n korte termijn toch nog een aktiviteit zou kunnen worden georganiseerd rondom voorlezen.

Workshops voor ouders/verzorgers van 1-4 jarigen
U kunt zich nu al aanmelden voor een aantal leuke workshops die vanaf Maart in het OKC worden gegeven
De workshops duren 2 uur en er zijn verschillende onderwerpen waaruit u kunt kiezen. De workshops zullen op verschillende dagen en tijdstippen (zowel ochtende als avonden) in het OKC plaatsvinden, zodat er altijd wel een tijdstip is waarop u kunt meedoen

07-3 workshop leren luisteren (9:00-11:00)
08-3 workshop leren luisteren (18:30-20:30)
13-3 workshop zindelijkheid (9:00-10:00)
13-3 spel en spelontwikkeling (10:00-11:00)
22-3 workshop zindelijkheid (18:30-19:30)
22-3 workshop spel en spelontwikkeling (19:30-20:30)

21 december 2011Vanuit de Speel-O-Theek
De laatste nieuwsupdate van het jaar. Een goed jaar! waarin wij weer veel nieuwe mensen hebben mogen verwelkomen, zowel bij de uitleen als op de kruipclub!

De laatste weken zijn wij druk bezig geweest met uitzoeken en aanschaffen van nieuw speelgoed. En in de puzzelkast vind u dan ook weer een twintigtal nieuwe houten puzzels. Ook voor de ander categorieën is er speelgoed in bestelling. In de loop van Januari hopen wij dit te mogen ontvangen en te kunnen beginnen met het inschrijven ervan.

Kerstvakantie Op de kruipclub hebben wij het jaar afgesloten met een gezellige en drukke Kerstbrunch. Een tafel vol zelf meegebrachte lekkernijen en een hoop gezelligheid en drukte.

Tijdens de Kerstvakantie zijn wij gesloten van 25 December tot en met 15 januari.
Wij wensen iederen een gezond en gelukkig 2012!

23 november 2011Kruipen op Lokatie - Wapperkids
Op 15 november zijn wij met de kruipclub naar de tweede bijeenkomst van boekstart geweest in de bibliotheek op het Javaplein. Dit keer was het thema 'Voorlezen met gebaren Wapperkids las voor en leerde de ouders om voor te lezen met gebaren.

Volgende keer gaan wij samen met Lot de gebaren proberen mee te doen doen die wij bij de liedjes hebben geleerd. De ochtend was super leuk en we hebben veel enthousiaste ouders gezien die mee deden. Meer lezen over Wapperkids, kijk dan op Wapperkids Ook op de site Lotte en Max kun je veel leuke informatie vinden over gebarentaal voor kleine kinderenMeer weten over boekstart kijk dan op Boekstart

26 Oktober 2011Week van de opvoeding
Tijdens de week van de opvoeding zijn wij samen met de OKC collega's en een vrolijk versierde en met tips gevulde bakfiets vollop bezig geweest in de buurt.

Wij hebben leuke tips uitgedeeld en veel ouders op met hun kind op de foto gezet. En bedanken S Color Marx voor het sponsoren van deze aktie en het ter beschikking stellen van de Polaroid camera's!Tijdens deze week was er ook weer een kortingsaktie op het Speel-O-Theek lidmaatschap. Met als resultaat veel nieuwe gezichten en 25 'nieuwe' kinderen die zich hebben aangemeld en nu ook speelgoed komen lenen.

'Kruipen op Lokatie'
In onze vorige nieuwsupdate schreven wij al enthousiast over het nieuwe "boekstart project" waar wij met ouders van de kruipclub aan hebben deel genomen.

De volgende bijeenkomst is op 15 November om 10.30 in de bibliotheek op het Javaplantsoen. Er is die ochtend geen kruipclub in het OKC! De speelgoeduitleen is wel geopend! Schrijf je nu in op de intake lijst op de kruipclub zodat wij kunnen doorgeven met hoeveel wij komen.

Meer weten over boekstart kijk dan op Boekstart

Nieuw Speelgoed
Samen met onze collega van de Speel-O-Theek op IJburg zijn wij ons aan het oriënteren op nieuw spelgoed voor zowel de uitleen als op de kruipclub. Natuurlijk konden wij de winkel niet met lege handen verlaten en hebben alvast een paar kleine dingen meegenomen voor de kruipclub.

5 Oktober 2011Week van de opvoeding
Tijdens de week van de opvoeding , van 10 tot 17 oktober, zullen de OKC medewerksters geregeld te zien zijn in de wijk.

U vindt ons met een bakfiets vol opvoedtips en ballonnen bij o.a. de scholen en voorscholen.. en op de dinsdag en woensdag middag op het Javaplein.

Wij zetten u als ouder 'in de picture' !! Spreek ons gerust aan, wij vinden het leuk om al uw vragen te beantwoorden. Kijk voor het volledige programma op Week van de Opvoeding

Boeken en muziek
Op de foto pagina een verslag van de eerste Liedjes met Lot ochtend.. Mede dankzij de vele speciaal gekochte instrumenten voor de allerkleinsten een heel lawaaierige maar supergezellige ochtend dit keer.

En een verslag van een bezoek aan de bibliotheek , waar wij met 20 ouders en kinderen de opening van het boekstart project meevierden.Meer foto's op de fotospagina

Boekstart
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Mensen leren het meeste wanneer piepjong zijn en al vroeg beginnen met voorlezen help daarbij.
Boekstart is een project van de bibliotheek, de OKC’s en het stadsdeel. Met als doel ouders en baby’s al vroeg in aanraking met de bibliotheek te brengen

In iedere bibliotheek wordt een speciaal babyhoekje ingericht en zal drie keer per jaar een bijeenkomst voor ouders en baby’s worden georganiseerd. Meer weten over boekstart kijk dan op Boekstart De Indische buurt heeft een prachtige nieuwe bibliotheek op het Javaplein! Op 4 oktober gingen wij hier met een twintigtal ouders en kinderen naar de eestelijke opening van het Boekstart project! Er zullen nog drie bijeenkomsten plaatsvinden en wij zijn al uitgenodigd! Hou de site dus in de gaten voor al onze leuke 'kruipen op lokatie' aktiviteiten.

Meer foto's op ... de fotopagina

21 September 2011Een nieuw schooljaar....
En met de eerste week achter de rug blikken we nog even terug op de laatste maanden voor de zomer en kijken we voorruit naar wat nog gaat komen
Als afsluiting van een gezellig kruipclub seizoen, zijn wij net voor de zomervakantie naar Artis geweest. Voor sommigen was het de eerste kennismaking met de dierentuin.

De opkomst was overweldigend. Met een groep van meer dan 50 ouders, kinderen en familieleden hebben we genoten van een gezellige dag met volop zon. Natuurlijk werden alle pasgeboren dieren bekeken en alle speelplekken uitgeprobeerd. Een uitje dat zeker voor herhaling vatbaar is.Meer foto's op ... de fotopagina

Baby's houden van boeken
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Mensen leren het meeste wanneer piepjong zijn en al vroeg beginnen met voorlezen help daarbij.
Boekstart is een project van de bibliotheek, de OKC’s en het stadsdeel. Met als doel ouders en baby’s al vroeg in aanraking met de bibliotheek te brengen

In iedere bibliotheek wordt een speciaal babyhoekje ingericht en zal drie keer per jaar een bijeenkomst voor ouders en baby’s worden georganiseerd. Meer weten over boekstart kijk dan op Boekstart De Indische buurt heeft een prachtige nieuwe bibliotheek op het Javaplein! Op 4 oktober wordt hier de eerste startbijeenkomst gehouden van Boekstart.Kruipen op Lokatie... Openingsfeest Boekstart!
Op 4 oktober om 10:30 is er een speciaal programma in de bibliotheek op het Javaplein. Die ochtend wordt de babyhoek feestelijk geopend en is de eerste bijeenkomst van het project Boekstart.

Vanuit het OKC gaan wij hier met een aantal ouders van de kruipclub naar toe. We vertrekken rond 10 uur naar de bibliotheek… je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid hier naar toe komen. Op deze ochtend kun je je kindje gratis lid maken (neem een paspoort en adres legitimatie mee) Je krijgt dan bovendien een leuke verassing om meteen met je kindje aan de slag te gaan.Liedjes met Lot
Vorig seizoen was het een daverend succes en al meteen in de eerste week was de vraag dan ook…”wanneer komt Lot weer” ? Goed nieuws want ook dit seizoen komt Lot weer langs op de kruipclub! De eerste ochtend is op donderdag 29 Oktober ! Ook hebben we voor de allerkleinsten een koffer met vrolijke mini instrumenten aangeschaft zodat ook zij op een veilige manier kunnen meedoen. Hou de agenda in de gaten voor alle overige data!Meer foto's op ... de fotopagina
Is je kindje tussen de 0 en 2 ½ kom dan ook eens meedoen of gewoon luisteren

Een pot (voor Lot)
De kruipclub is een gratis ochtend waar kinderen heerlijk kunnen (leren) samenspelen, ouders lekker kunnen bij praten en andere ouders uit de buurt kunnen ontmoeten. Dit willen wij graag zo houden. Maar af en toe een extra aktiviteit op de kruipclub. Zoals Lot die liedjes komt zingen, lampionnen voor Sint Maarten maken of een ander feestje is natuurlijk ook heel leuk. Helaas kosten al deze dingen geld.

Wij zullen daarom tijdens de kruipclub ochtend voortaan een aktiviteiten pot op tafel zetten waar u af en toe iets in kunt gooien. Zodat wij al die leuke dingen gewoon kunnen blijven doen.

Vanuit de Speel-O-Theek uitleen
Het was jaren de normaalste zaak van de wereld dat er bij te laat terug brengen van het speelgoed een kleine vergoeding werd gevraagd. Het laatste jaar hebben wij hier niet vaak mee gewerkt. Helaas wordt veel speelgoed te laat ingeleverd en wordt er soms ook niet verlengd. Iets wat u makkelijk telefonisch of nog makkelijker via de website even kunt regelen.

Wij dan ook genoodzaakt om vanaf 1 oktober weer boetes te gaan heffen bij te laat terug brengen. Deze zal 50 eurocent per week per geleend stuk speelgoed bedragen. Wees dus op tijd met terugbrengen of verlengen.

Week van de opvoeding
Van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 15 Oktober is het de week van de opvoeding! Door het hele land zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd m.b.t opvoeden.
Ook in de Speel-O-Theek zullen wij hier aandacht aan besteden. Zo kunt u deze week met een flinke korting lid worden en tegen een voordelig tarief een jaar lang speelgoed lenen voor uw kind(eren) Kijk voor het volledige programma op Week van de Opvoeding

Herfstvakantie
In de Herfstvakantie is de Speel-O-Theek uitleen en de kruipclub gesloten van maandag 17 t/m 21 oktober.

20 juli 2011Zomer....
Met de zomervakantie in zicht kijken we vol tevredenheid terug op de eerste paar maanden van het jaar.. Veel nieuwe gezinnen vonden de uitleen en komen geregeld speelgoed lenen. Wij kijken dan ook uit naar de nieuwe lokatie waar wij hopenlijk, net als op onze vorige lokatie, ouders en kinderen meer ruimte kunnen bieden tijdens de uitleen.

Met gelegenheid om als ouder even te kunnen zitten, een kopje koffie te drinken, een folder of tijdschrift te lezen of onze catalogus door te bladeren. Terwijl de kinderen meer ruimte hebben om het speelgoed uit te proberen. Wie weet kunnen we dan ook weer wat groter (buitenspeel) materiaal aanschaffen en uitlenen). Iets waar wij momenteel niet de ruimte voor hebben.Meer foto's op ... de fotopagina

Voorlezen!
Binnen het OKC hebben onze Partou collega's een thema over voorlezen gehouden. Als Speel-O-Theek hebben wij hier op ingehaakt door ook op de kruipclub hier aandacht aan te besteden. Er zijn een aantal kijk en voorlees boeken gekocht waar ouders en kinderen tijdens de kruipclub samen mee aan de slag kunnen.Liedjes met Lot
Ook hebben wij de laatste 'Liedjes met Lot' ochtend inmiddels achter de rug. Er is al afgesproken om na de zomer weer een nieuwe serie ochtenden te plannen. En een doos vol nieuwe muziek instrumenten voor op de kruipclub is inmiddels al aangeschaft om de ochtenden nog interactiever te maken.Meer foto's op ... de fotopagina

Fimopname
Tijdens de laatste ochtend zijn er ook filmopnames gemaakt op de kruipclub voor een interne Partou film, zodat wijzelf en onze collega's nog beter kunnen zien wat er allemaal gebeurd binnen Partou

Kruipen op lokatie {Artis}
Vorige week zijn wij ook samen met een groep van meer dan 50 bezoekers van de kruipclub naar Artis geweest. Voor velen bekend terein maar voor anderen ook een eerste kennis making met de dierentuin. Het was een heerlijke zomerse dag en veel ouders zijn tot in de laatste uurtjes in de dierentuin gebleven. Een uitje dat zeker voor herhaling vatbaar is!Meer foto's op ... de fotopagina


Zomer sluiting
Tijdens de zomervakantie zijn zowel de uitleen als de kruipclub gesloten. Indien u nog speelgoed thuis heeft zouden wij het op prijs stellen als u het via de site alsnog zou willen verlengen. Inleveren aan de OKC is ook mogelijk (met de gele kaarten) Voor eenieder die het speelgoed in de eerste week na de vakantie pas kan terug brengen, graag schoongemaakt inleveren!

Wij zijn weer open op woensdag 7 september en de eerste kruipclub ochtend na de zomer is op donderdag 8 september.

Wij wensen iedereen een fijne zomer en graag tot ziens!

15 Juni 2011Kruipen op Lokatie.. gaat naar Artis!
Voor de zomervakantie straks begint gaan we nog twee keer met de kruipclub 'kruipen op Lokatie'. Donderdag 23 Juni gaan we nog een keer naar de speeltuin.

Bezoekers van de kruipclub zijn dan van 10 tot 12 uur welkom in de Speeltuin Gerardus Majella aan de Tidorestraat. Net als in het OKC staat de koffie klaar en we hopen op een zonnige dag dit keer!

Op 7 Juli gaan we naar Artis...Wil je mee.. schrijf dan je naam op de intekenlijst die vanaf vandaag in de Kruipclub hangt. Ouders betalen een bijdrage van € 3,50 per persoon en ook kinderen van 3 jaar en ouder betalen € 3,50 !

Graag bij inschrijving betalen zodat we die dag snel naar binnen kunnen.

We verzamelen om 10 uur bij Artis voor de deur. Koffie is die dag voor eigen rekening. Dus zorg zelf voor iets te eten en drinken voor jou en je kinderen

11 mei 2011Liedjes met Lot
Voor de zomervakantie komt Lot nog een aantal keren langs op de Kruipclub, t.w. 17 mei, 31 mei, 14 juni en 28 juni! Zet in je agenda! Vanaf nu staan alle foto's op de site!

2 mei 2011Nieuwsupdate
Na alle korte berichtjes op de startpagina vandaag weer eens een uitgebreider verslag van de laatste aktiviteiten in de Speel-O-theek...

Liedjes met Lot
We hebben niet stil gezeten op de kruipclub en hebben een aantal leuke nieuwe aktiviteiten.. een paar keer per maand komt Lot met haar gitaar en mand vol muziek instrumenten liedjes zingen op de kruipclub. De afgelopen tijd is zij twee keer geweest en hebben we met veel plezier gekeken en geluisterd. Sommige kleintjes dansten er meteen vrolijk op los en voor anderen was het nog even de kat uit de boom kijken. Natuurlijk werd er ondertussen ook vrolijk verder gespeelt en gepraat. Alle foto's binnenkort op ... de fotopagina

Paasontbijt
Het is onderhand traditie.. het jaarlijkse Paasontbijt. Een gezellige ochtend op de donderdag voor de Pasen. Gesponserd met hartige taartjes van Pieman en andere zelf gemaakte en meegebrachte lekkernijen.


En natuurlijk ging er een door de ouders zelfgemaakt mandje met lekkernijen mee naar huis.En we hadden nog een feestje die dag! Nycke vierde haar eerste verjaardag met lekkere taart en ballonnen.

Kruipclub op Lokatie
En dan hebben we ook nog plannen de komende tijd...
De Indische buurt heeft twee speeltuinen in de buurt van het OKC. Als kruipclub kunnen wij hier in de zomermaanden gebruik van maken, een medewerker zet dan speciaal voor ons de deuren open. Wij gaan dus kruipen op Lokatie!

De eerste 2 ochtenden zijn gepland op donderdag 26 mei en donderdag 23 Juni. Bezoekers van de kruipclub zijn van 10 tot 12 uur welkom in de Speeltuin Gerardus Majella aan de Tidorestraat. En net als in het OKC staat de koffie klaar!

Bezoek uit De USA
Vorige maand kwamen een aantal directeuren van Kinderdagverblijven uit Amerika bij ons op de Kruipclub en de Speel-O-Theek een kijkje nemen. De groep was met name enthousiast over de gezellige sfeer op de kruipclub en onder de indruk dat er bij ons verschillende culturen samen aan een tafel zitten en ervaringen met elkaar uit wisselen.

Tipkrant nummer 7
Op het Opvoedpunt en op de kruipclub kunt u weer de nieuwe Tipkrant meenemen.. Nr. 7 alweer vol tips en adviezen. Het thema van deze krant is Leren luisteren!

Vakanties de komende tijd
In de komende maanden zijn er veel korte vakanties. Hieronder alle data op een rijtje!
Wij zijn gesloten:
2 Mei t/m 6 Mei Meivakantie
2 en 3 Juni Hemelvaart
6 t/m 10 Juni vakantie
13 Juni 2e Pinksterdag

Facebook pagina... hier vindt u alle tussentijdse nieuwtjes en de laatste foto's, maar ook leuke links die wij tegenkomen mbt spelen en speelgoed! wordt ook fan op onze Facebook pagina ...


27 November 2010Op weg naar 2011
Het zijn drukke tijden in de Speel-O-Theek... Al het nieuwe speelgoed is ingeschreven en staat inmiddels in de uitleen kasten. Volop keus weer in nieuwe spellen en speel-leer materiaal.

kruipclub
Ook de ouders op de kruipclub hebben niet stil gezeten, er is de afgelopen tijd flink geknutseld. Samen met de kinderen hebben we Sint Maarten lampionnen gemaakt en voor Het Sinterklaasfeest mooie schoentjes. die natuurlijk gevuld mee naar huis gingen. Het was een klein feestje, tenslotte was het berekoud en sneeuwde het op de 3e december volop. Toch hebben we lekker gesmuld en warme chocolade melk gedronken. Inmiddels worden er alweer druk kerststerren en sneeuwvlokken gevouwen door een aantal moeders.

Een aantal foto's van de afgelopen festiviteiten vindt u op de ... fotopagina!Om het jaar af te sluiten hebben we op donderdag 16 December (van 10.30-12.30) met de ouders van de Kruipclub weer een gezellige kerstbrunch. Neem allemaal iets lekkers meer!

In de kruipclub ruimte vind je alle infomatie en een intekenlijst. We zijn die dag gewoon vanaf half 10 open.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie is de Speel-O-Theek gesloten van 20 December tot en met 2 Januari. Maandag 3 Januari zijn wij weer geopend

Peuter in zicht
In Januari 2011 start in het OKC de cusus 'Peuter in zicht' Een cursus van 4 bijeenkomsten voor ouders/verzorgers van kinderen van 1 1/2 tot 4 jaar. Want peuters zijn lief en grappig, maar kunnen soms ook lastig zijn

"Wat kan ik doen als mijn kind een driftbui heeft?"
"Mijn kind wil niet eten, wat moet ik nu doen?"
"Mijn kind vraagt de hele dag om aandacht, hoe kan ik haar leren dat ze ook wel eens moet wachten?"

Veel ouders zullen deze vragen herkennen. In de cursus wordt besproken hoe de ontwikkeling van peuters verloopt en hoe ouders met het gedrag van hun peuter om kunnen gaan. Met andere woorden: hoe ze de ontwikkeling kunnen steunen, stimuleren en sturen.

Deelname aan de cursus is gratis
Data en tijdstip:
18 en 25 januari, 1 en 8 februari van 19.30 tot 21.30 uur

Aanmelden bij:
Opvoedpunt OKC Zeeburgerdijk 708, Tel. 020-56 11 203
of mail opvoedpunt@partou.nl
Peuter in Zicht wordt gegeven in het OKC, Zeeburgerdijk 708


Facebook pagina... hier vindt u alle tussentijdse nieuwtjes en de laatste foto's, maar ook leuke links die wij tegenkomen mbt spelen en speelgoed! wordt ook fan op onze Facebook pagina ...


 8 november 2010Nieuwe foto's en activiteiten
Er zijn weer een aantal nieuwe foto's op de site. Net voor en na de zomervakantie gemaakt tijdens de speelochtenden. bekijk ze op ... fotopagina!Interactief
Ook de vader van Elias nam een foto mee naar de uitleen.. wij hebben die gescand en u vindt deze bij .... Interactief Ook u kunt foto's insturen of meenemen voor deze pagina, wij vinden het altijd leuk om uw verhaal te horen en met anderen te kunnen delen.

Sint Maarten
Misschien heeft u het al op het nieuwe bord in de entree van het OKC gelezen... Deze week gaan we lampionnen voor Sint Maarten maken, U bent woensdag a.s. 10 november tussen 13.00 en 15.00 van harte welkom om samen met uw kind lampionnen te komen maken in het opvoedpunt.. Op donderdagochtend doen wij dit samen met de bezoekers van de kruipclub.Een jaar Speel-O-Theek op IJburg
Neem een kijkje op de IJburg nieuwspagina voor een verslag van het een jarig bestaan! ... Ijburg nieuwspagina

Facebook pagina... hier vindt u alle tussentijdse nieuwtjes en de laatste foto's, maar ook leuke links die wij tegenkomen mbt spelen en speelgoed! wordt ook fan op onze Facebook pagina ...

 27 September 2010Nieuw speelgoed en meer
Wij willen iedereen bedanken die meteen na de vakantie dol enthousiast op de stoep van het OKC stond, nog niet eerder in de geschiedenis van de Speel-O-Theek draait de kruipclub zo snel weer helemaal op volle toeren na de zomersluiting.

Afgelopen week mochten wij maar liefst 17 gezinnen op een kruipclub ochtend ontvangen, veel nieuwe gezichten ook die wij, net als onze reguliere bezoekers, van harte welkom heten!

Speel-O-Theek Zeeburg en IJburg hebben gezamelijk nieuw speelgoed ingekocht, Voor Zeeburg voornamelijk spellen en speel leer materiaal en op IJburg is de fantasie kast flink aangevuld.

  


IJburg spektakel
Het was een prachtige dag! De stand van de Speel-O-Theek werd druk bezocht. Met de grote Partou vlag die vrolijk wapperde aan de oever van het Diemerpark strandje en met de oranje petten, die gretig aftrek vonden met de warmte, was Partou en de Speel-O-Theek volop aanwezig! Een verslag en foto's vindt u op de IJburg nieuwspagina!


Die pet past ons allemaal....


Bovenstaande foto stond al eerder op onze Facebook pagina... hier vindt u alle tussentijdse nieuwtjes en de laatste foto's, maar ook leuke links die wij tegenkomen mbt spelen en speelgoed! wordt ook fan op onze Facebook pagina ...

 1 September 2010Een nieuw seizoen
De scholen zijn weer begonnen en ook de Speel-O-Theek uitleen en kruipclub zijn weer open .... In de week voor de zomervakantie is er samen met een aantal collega's van het OKC druk schoongemaakt en al het speelgoed staat weer compleet en schoon in de kasten. Tijdens deze schoonmaak is er ook gekeken welke spellen aan vervanging toe waren en waar u zelf om vroeg.

Inmiddels is er het nodige nieuwe speel materiaal aangeschaft, vooral in de Speel-Leer materiaal kast vindt u binnenkort een flink aantal nieuwe spellen. Volgende keer meer hierover

Ook hebben wij net voor de vakantie sluiting als OKC en Partou medewerksters meegedaan aan een presentatie van ons werk binnen het OKC in Zeeburg. Hiervoor hebben wij ook een aantal foto's van de buiten speeldag laten afdrukken en inlijsten... kijk eens rond op de gang tijdens een volgend bezoekje.. wie weet komt u uw kin(eren) tegen in een van deze kleurige lijstjes.
IJburg spektakel
De Speel-O-Theek op IJburg werkt zondag aanstaande mee aan het IJburg Spektakel waarvan Partou een van de hoofdsponsers is... bezoek de stand, speel me met de drie spellen en maak kans op een jaar lang gratis speelgoed lenen. Meer informatie op ... Theatraal IJburg en natuurlijk op onze IJburg nieuwspagina!


Positief opvoeden
Binnen het OKC en onze organisatie werken we met Positief Opvoeden. Daarom heben wij ter informatie een nieuwe pagina aan de site toegevoegd waar u meer kunt lezen over Positief Opvoeden. Ook vindt u hier de link naar de officiele site waar u alle informatie, online advies en cursussen in ons stadsdeel kunt vinden ..... Positief opvoedenIn de Speel-O-Theek kunt u ook altijd de laatste Tip kranten meenemen.


 16 Juni 2010Met de zomer al een beetje in zicht en met elke dag dat wij buiten waren prachtig weer, hebben wij de buurt de afgelopen weken volop kennis kunnen laten maken met het OKC en de Speel-O-Theek.

Indische Buurt FestivalZaterdag, 22 mei hebben we met een stand op het Indische buurtfestival gestaan. Het was prachtig weer en er stonden in onze stand 3 spellen waar alle kinderen aan mee konden doen.

De opkomst was overweldigend, in 1,5 uur hebben er ongeveer 75 kinderen alle 3 de spellen gedaan, met de ingeleverde spellenkaart was een abonnement om een jaar lang gratis speelgoed lenen te winnen. Inmiddels is er een winnaar gekozen. Peter gefeliciteerd!

We hebben in de buurt de Speel-o-theek, de kruipclub en de Buitenspeeldag goed kunnen promoten en kijken uit naar een volgend festival.

Een een impressie van onze druk bezochte stal vindt je inmiddels bij .... de foto's

Nationale Buitenspeeldag - Buitenspeelfeest rondom het OKC!2 juni was het dan zover… De Nationale buiten speeldag. De TV ging op zwart en overal in het land werden buitenspeel activiteiten georganiseerd. Ook wij als Speel-O-Theek hebben samen met de OKC medewerksters hieraan mee gedaan.

Rondom het OKC wapperden op woensdagmiddag de oranje vlaggen en werd er volop buiten gespeeld. Het was prachtig weer en er kwamen heel wat kinderen en ouders op de activiteiten af.

Rondom het OKC was er van alles voor de aller kleinsten neer gezet. Zo konden ook de peuters fijn buiten bezig zijn met stoepkrijt, bellen blazers en rondrijden op auto’s of glijden van de glijbaan. Voor de oudste kinderen waren er pleinspelen op het naast gelegen Kramatplantsoen. Daar werd druk gespeeld, gesport en gevoetbald onder leiding van de jongens van de afdeling Sport en Spel van het stadsdeel.Ook de brandweer was aanwezig met een ladderwagen en een spuitwagen. Vol enthousiasme hebben de brandweermannen van Kazerne Victor aan de Dapperstraat bijna 2 uur lang de kinderen kennis laten maken met hun werk.

Met als afsluiting een rondje door de buurt, met de sirenes aan!! konden de kinderen metershoog met de ladderwagen omhoog. Een echte brandweerspuit vasthouden en genoten ze volop van het koele water op deze hete middag.Ook binnen in het OKC waren nog activiteiten. ‘De Peuterparade’ gaf een geweldige voorstelling waaraan de kleinsten konden meedoen. Er werd samen met de kinderen gezongen, gedanst en toneel gespeeld.

Alle foto's van de buitenspeeldag vindt je bij .... de foto's

Week van de Speel-O-TheekWij kijken met veel plezier terug op een leuke week vol activiteiten en ook van de kortings actie op een jaarabonnement is flink gebruik gemaakt. Alle nieuwe gezinnen... van harte welkom!

IJburg pagina's
Net als het groeiend aantal gezinnen dat lid is geworden van de Speel-O-Theek op IJburg, groeien ook het aantal nieuwsberichten. Daarom zijn er twee nieuwe pagina's aan de site toegevoegd! De IJburg nieuwspagina waar u het laatse nieuws van het opvoedpunt en de Speel-O-Theek op IJburg leest en de IJburg foto paginaMeer informatie op... Speel-O-Theek IJburg
Veel lees en kijk plezier!

Zomervakantie
Tijdens de zomer vakantie is de Speel-O-Theek gesloten. Wij zien al het geleende speelgoed graag uiterlijk woensdag 7 juli terug. Dit is voor ons ook de tijd om het speelgoed te inventariseren en extra schoon te maken. U helpt ons enorm door het speelgoed goed schoongemaakt in te leveren. De laatste kruipclub ochtend voor de zomervakantie is op dinsdag 6 juli

Op woensdag 25 augustus gaan wij weer van start. Naast Speelgoed lenen en spelen op de kruipclub zullen er weer een aantal lezingen en cursussen Triple P worden georganiseerd vanuit het OKC. Ook starten wij met Triple P Teens (voor ouders met pubers) Wij wensen iedereen een fijne zomer en tot na de vakantie!

  18 mei 2010 Leuk dat je mee speelt!In de komende weken hebben de Speel-O-Theek en OKC medewerksters een aantal leuke activiteiten voor je in petto! Zo staan wij op het Indische buurt Festival waar je gratis lidmaatschappen kunt winnen. Geven wij flinke korting op een jaarabonnement in de week van de Speel-O-Theek en doen wij op 2 Juni mee aan de Nationale Buitenspeeldag en is er een groot buitenspeelfeest rondom het OKC.Zaterdag, 22 mei van 13.30-15.30 vindt je ons op het Indische buurt festival!
Op die dag delen wij flyers uit waarmee je tijdens de landelijke week van de Speel-O-Theek (28 mei tot 5 juni) maar liefst 5 euro korting op een jaar abonnement kunt krijgen!

Ook geven wij een aantal gratis jaar lidmaatschappen weg! Hiervoor hoef je alleen maar naar onze stal te komen en met ons mee te spelen! Dus zorg dat je erbij bent!

Meer informatie vindt je op Samen Indische Buurt Festival
Een een impressie van onze druk bezochte stal vindt je inmiddels bij .... de foto'sWoensdag 2 Juni - Nationale Buitenspeeldag
Buitenspeelfeest rondom het OKC!


Op 2 Juni is het Nationale buitenspeeldag. De TV gaat op zwart en in heel Amsterdam zijn er aktiviteiten op straat.

Ook rondom het OKC wordt er van alles georganiseerd voor kinderen (en ouders). Dus kom ook lekker buiten spelen!

Programma:
13.00-15.00 uur - Pleinspelen voor kinderen van 5-12 jaar op het Kramatplantsoen
13.00-15.00 uur - Ouder en kind sport voor 2 1/2- 4 jarigen en ouders bij het Kramatplantsoen/OKC
13.00-15.00 uur - Brandweer wagen met aktiviteiten bij het Kramatplantsoen
13.00-15.00 uur - Buiten spelen voor kinderen tot 2 1/2 bij het OKC
13.30 en 14.30 uur - Korte workshops Spelen en speelgoed in het OKC.

De buitenspeeldag is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland, Scouting, VNG, Vereniging Sport en Gemeenten Nationale buitenspeeldagWeek van de Speel-O-Theek
Van 28 mei tot 5 juni is het de week van de Speel-O-Theek De Week van de Speel-O-Theek is een initiatief van de Vereniging Speelotheken Nederland.

Wij vieren deze week met een flinke korting op het lidmaatschap. Schrijf je in tijdens de week van de Speel-O-Theek of tijdens de Buitenspeeldag en je krijgt maar liefst 5 euro korting.

Naast de buitenspeeldag zijn er ook een aantal verassingen tijdens de openingsuren. Reden genoeg om die week langs te komen!
Cursus 'Peuter in Zicht' U kunt zich nog steeds aanmelden voor de cursus 'Peuter in Zicht' een oudersurcus over het opvoeden van peuters. In deze cursus, gegeven door Marieken van Dijk die werkzaam is als opvoedadviseur in het OKC, worden verschillende onderwerpen besproken waar je als ouder tegenaan kunt lopen in de peuterfase. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk 2 uur op de dinsdag ochtend van 9.30-11,30.
Startdatum: 1 Juni
Lokatie OKC , Zeeburgrdijk 708b
Aanmelden kan bij Marieken van dijk 06127 44 103 of m.vandijk@partou.nl


  14 april 2010 cursus Peuter in zicht in het OKCOp 18 mei start in het OKC de cursus 'Peuter in Zicht' een oudersurcus over het opvoeden van peuters. In deze cursus, gegeven door Marieken van Dijk die werkzaam is als opvoedadviseur in het OKC, worden verschillende onderwerpen besproken waar je als ouder tegenaan kunt lopen in de peuterfase. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk 2 uur op de dinsdag ochtend van 9.30-11,30.
Data: 18,25 mei, 1 en 8 juni.
Lokatie OKC , Zeeburgrdijk 708b
Aanmelden kan bij Marieken van dijk 06127 44 103 of m.vandijk@partou.nl

Op IJburg start op 18 mei de cursus 'Opvoeden & zo' voor meer informatie hierover kijkt u Speel-O-Theek IJburg

  Maart 2010 De Speel-O-Theek binnen het OKC en meer.....Even bijpraten

Na een lange winter en een mega winterslaap op de site, waarin wij alleen het hoogst noodzakelijke doorgaven, zijn er nu volop nieuwe dingen te ontdekken en nieuwtjes uit de Speel-O-Theel te melden.

Zo is er maandenlang hard gewerkt om de Speel-O-Theek binnen het OKC Zeeburg (Het ouder kind centrum) te veranderen in een mooie en bruisende lokatie! Het blijft natuurlijk een tijdelijke plek in een noodgebouw maar toch is het gezellig.

Dit is mede te danken aan de nieuwe frisse inrichting van de grote (kruipclub) ruimte. De witte kasten, lekkere plofkussens, rode kleden en de grote tafel nodigen uit tot spelen, een kopje koffie en een gesprek met andere ouders.Binnen het OKC is er voor gekozen een aantal activiteiten in een en dezelfde ruimte uit te voeren. (Opvoedpunt en Speel-O-Theek) Daarom is de grote ruimte vier dagen per week open (maandag t/m donderdag) en kunt u altijd binnenlopen voor alle informatie over de aktiviteiten in en rondom het OKC en de Speel-O-Theek.

Speelochtenden-Kruipclub
Na de hele winterperiode te hebben gedraaid met een klein aantal ouders die alle kou trotseerden zijn, nu de ergste kou en sneeuw verdwenen zijn, de speelochtenden weer druk bezocht en als vanouds gezellig.Drie keer per week zijn wij open en staan de koffie en thee vanaf half 10 klaar. Bij de
foto's kun je zien hoe het er op zo'n ochtend aan toe gaat en als het je wat lijkt om ook andere ouders uit de buurt te ontmoeten en je kindje te laten wennen aan het samen spelen met andere kinderen. Dan ben je van harte welkom.
Een leuke reaktie van een van de nieuwste bezoeksters lees je bij
Interactief

Speelgoed uitleen
Na de verhuizing vorig jaar is meer dan driekwart van het naar het OKC mee verhuisde speelgoed vervangen door nieuw speelgoed. Omdat er ondertussen ook voor IJburg een hele Speel-O-Theek uit het niets moest worden opgezet heeft het inschrijven van al het nieuwe speelgoed veel tijd in beslag genomen.

Nu IJburg op eigen benen staat en de laatste stukken speelgoed zijn ingeschreven kunnen wij ons nu toeleggen op de puzzel en spellen kast welke bij de verhuizing niet is vernieuwd en al lang niet is aangevuld. Veel ouders lenen graag uit deze kast vol puzzels, gezelschapsspellen, mini loco's en taal en reken spellen. We gaan dan ook op zoek naar een budget voor dit nieuwe projekt.

Met de ruimte moeten we het voorlopig nog even doen. Wij vinden het jammer dat er geen gelegenheid is om het speelgoed rustig uit te proberen omdat de ruimte die wij voor de uitleen hebben te klein is om een tafel voor de kinderen, laat staan een tafel voor jullie als ouders waar je even kunt zitten, een tijdschrift kunt lezen en met andere ouders te praten neer te zetten. Maar ook dat zal in de toekomst worden opgelost. Ondanks dat hebben we toch elke week weer nieuwe mensen die de Speel-O-Theek ontdekken en graag speelgoed komen lenen.Landelijke Speel-O-Thekendag
Afgelopen februari is de jaarlijks terugkomende dag van de Vereniging van Speelotheken bezocht. Dit jaar voor ons extra interessant omdat deze werd gehouden in een OKC (ouder en kind cetrum) in Den haag. Een goede kans dus om eens te kijken hoe daar de samenwerking gaat.

Er waren veel presentaties van leveranciers, waarvan er een aantal zeker interessant waren. Het uitwisselen van ervaringen met andere Speel-O-Theken en het ongegeneerd bij elkaar in de kasten kijken is altijd een van de leukste dingen van deze dagen. Veel gezien en veel goede ideeën opgedaan , dus zeker voor herhaling vatbaar.Speel-O-Theek op IJburg
Voor iedereen op IJburg is er sinds Oktober een Speel-O-Theek in het OKC-Opvoedpunt aan de Erich Salomonstraat 326-332. Hier kunt u net als in Zeeburg terecht voor het lenen van speelgoed, speel/kruip en koffie ochtenden voor ouders en kinderen. En alles over spelen, spelontwikkeling en speelgoed. Tevens vindt u hier informatie over verdere aktiviteiten cursussen en meer.

Aan onze site hebben wij een pagina toegevoegd met informatie over deze nieuwe lokatie. Voor informatie, nieuws en openingstijden van IJburg kijkt u uitsluitend bij... Speel-O-Theek IJburg Met uw abonnement van Zeeburg is het niet mogelijk ook op IJburg (en andersom) speelgoed te lenen.Wilt u meer informatie per email of heeft u vragen mail deze dan naar info@speelotheek.net onder vermelding van Speel-O-Theek IJburg
Milka veel succes op IJburg!


En nu het voorjaar in met nieuwe plannen....
Graag tot de volgende keer,
Desiree Al het nieuws

Hieronder diverse links naar eerdere nieuwsberichten en foto's 

 nieuwsbrief
 Nieuwsarchief 2001-2010

Voor al het oude nieuws

 
 nieuws archief 2009
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2008
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2007
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2006
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2005
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2004
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2003
Klik voor ........ meer
 nieuws archief 2002       
klik voor ........ meer
 nieuws archief 2001   
klik voor ........ meer

© 2001 2013 - disclaimer - about