Klik op de thumbnails om de foto's op ware grote te bekijken.

 

Elias aan het spelen met de geleende Duplo treinrails

Deze foto kregen wij van Elias vader. hij vertelde dat zij het leuk zouden vinden om deze foto op de site te zien. Elias ouders komen al een aantal jaren speelgoed lenen en spelen op de kruipclub, inmiddels is hun vierde kindje ook lid geworden van de speelgoeduitleen.
(tekst) desiree (November 2010)  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Hallo ouders en verzorgers,

Graag wil ik jullie laten weten dat de kruipclub ontzettend leuk is, voor moeder en kind!

Ik ben nu een paar keer geweest en niet alleen heeft mijn kindje heerlijk kunnen (wennen aan het) spelen met andere kleintjes, ook mama heeft leuke andere mama's ontmoet en ervaringen uitgewisseld.

Kom ook kijken, het is (nog) gratis en Desiree maakt heerlijke koffie!
Groetjes, Myranda(tekst) Myranda (Maart 2010)  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hoi Desiree en anderen,

We zijn erg blij met het euro-zakgeldspel. Onze dochter was behoorlijk achter met rekenen aan het einde van groep 3 maar is toch overgegaan naar groep 4. We waren op zoek naar een spel waar ze spelenderwijs met optelsommen en tientallen kan oefenen.

De illustratie op de doos zag er een beetje amateuristisch uit maar het spel is echt heel leuk, je moet sparen op de bank, allerlei spulletjes kopen, geld wisselen, enzovoort. We spelen het al twee weken elke dag.
Een hele goed advies, dank jullie wel!

(tekst) Jacqueline Scholtens en Jan Maarten Dros (september 2007) 
 

-----------------------------------------------------------------------------
Geregeld komen groepen volwassenen op bezoek in de Speel-O-Theek. Zij volgen een curcs bij hijvoorbeeld het ROC van Amsterdam. Hun kinderen bezoeken vaak een van de buurt-scholen.

Vorige maand kwam een groep ouders van de El Faroeq school een opchtend op bezoek. Zij volgen
een curcus Ouderbetrokkenheid en taal aan het ROC. In de groep zitten oudkomers en educatie cursisten door elkaar.

Een van de modules in het lesboek gaat over spelen en speelgoed en elk jaar wordt deze module door curcisten afgesloten met een bezoek aan de Speel-O-Theek. Hier kunnen zij al het geleerde in praktijk brengen en nog meer informatie krijgen over het belang van spelen en speelgoed. Curcus leidster Tiny Manak maakte zelfs een eigen kleed n.a.v. de speelgoedschijf

Hieronder
een berichtje en foto van curcusleidster Tiny Manak en een verslag van de ouders dat zij speciaal voor onze website maakten.

 
Hallo allemaal
Hier is een kort verslag van ons bezoek. Een van de cursisten heeft het uitgetypt. De foto van de tafel was erg leuk Wij hebben tijdens de computerles naar de website gekeken. Volgende week gaan we dat weer doen. Dit weekend zijn de dames naar huis gegaan met "waardeloos materiaal" om daar met hun kinderen mee te knutselen. Ik ben benieuwd wat de resultaten zijn, allemaal goed voor de fantasie.
groetjes en tot ziens,
Tiny
 
 

De speel-o-theek

Op woensdag 16 mei gingen wij naar de speel-o-theek.
Wij dronken eerst koffie en thee.
Daarna hebben wij veel gevraagd:
Hoeveel speelgoed mag je lenen?
Wanneer is de speel-o-theek open?
Hoeveel kost het?
Wij zoeken speelgoed voor de ontwikkeling van het denken en voor de ontwikkeling van het lichaam.
Ook zoeken we speelgoed dat goed is voor de fantasie.

Wij vonden het erg leuk en wij hebben veel nieuwe Nederlandse woorden geleerd.
De groep moeders van de El Faroeqschool
.
  

Tekst en foto's Tiny Manak en de groep ouders van de El Faroeqschool (juni 2007)
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 - - - - - - - - - - - - - -
Van een vriendin hoorde ik van het bestaan van de kruipclub. Elise kon nog
niet eens kruipen dus eigenlijk waren we illegaal, maar we zijn toch gegaan.
Ze vond het heerlijk om te kijken naar alle kindjes en speeltjes.

Inmiddels kan m'n dochtertje al bijna lopen en wat een plezier geeft de
kruipclub! Lekker de ruimte, leuke speeltjes en veel mensen. Haar favoriete
bezigheid is wel contact maken met mensen en kinderen dus ze kan haar hart
ophalen. Na zo'n ochtend is deze slechte slaper helemaal moe en voldaan.

Ook ik kijk ernaar uit. Even een lekker bakje koffie met mede vaders en moeders, terwijl de kleine meid zich vermaakt. Heel handig is de informatie over bijvoorbeeld peuterspeelzalen en voorscholen die je hier kan krijgen en de ervaringen van de anderen.Tekst en foto's Margot (juli 2006)
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 - - - - - - - - - - - - - -

Op 21 juni waren Nienke Jansen en Mesut Cavusoglu, beiden werkzaam bij Stadsdeel Zeeburg, op bezoek in de Speel-O-Theek. Samen met collega's deden zij mee aan een 'speurtocht' door de buurt met als doel een beter beeld te krijgen van de diverse aktiviteiten van o.a. Stichting Welzijn aan het IJ.
Onderstaande foto maakte Nienke in de Speel-O-Theek.Bedankt voor je ontvangst van gisteren. Leuk en informatief om te zien hoe
de speel-O-Theek al 24 (!) jaar werkt en om tevreden ouders te hebben
gesproken.
Groet en veel succes !
Tot de volgende keer.
Nienke
tekst en foto Nienke Jansen (juni 2006)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sinds november vorig jaar bezoeken mijn zus en ik samen met onze twee boys de kruipclub. Het is er echt superleuk. Veel speelgoed, andere kinderen, een gezellige ruimte en een gemoedelijke sfeer.

Bijna alles mag en kan... en terwijl de kinderen spelen en alles overhoop halen (mijn hemel binnen no time ligt overal speelgoed) kunnen de mama's en de papa's tussendoor genieten van een kopje koffie of thee. Daarna even samen de boel weer opruimen en zit er weer een leuke speelochtend op. Wij zijn er blij mee!!! Groetjes Sabine.
 

Met dank aan Sabine voor haar foto's met commentaar.(Maart 2006)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hallo voornamelijk mama's en oppasmama van de kruipclub,

vandaag onze laatste dag, snif! Ik had natuurlijk weer eens niet goed begrepen dat de vrijdagochtend naar de dinsdag was verplaatst, of in ieder geval niet dat dat na de vakantie van start zou gaan,zucht, anders was ik maandag of dinsdag wel langs gekomen om afscheid te nemen. Nou ja, Desiree en ik, en later kwamen Ingrid en Zohra ook nog even langs, hebben heerlijk van m'n meegebrachte taartje genoten.

Ik zal de kruipclub wel missen hoor! Heb er zoveel bijzondere herinneringen aan; ik kijk met een heel warm gevoel terug op al op die ochtenden. Bijvoorbeeld het eerste jaar, toen de meeste van ons vaak nog meer slapend dan wakker aanwezig waren, het groter zien worden van de kinds, de zwangerschap van Catarina enz.

We hebben zo veel met elkaar gedeeld en met elkaar gelachen, of gewoon stom geouwehoerd. Super! Nou mensen, ik zie jullie vast nog wel eens, in de buurt, of misschien wel bij Desiree bij de uitleen en bij deze bedankt voor de heerlijke tijd en herinneringen, Ik zou zeggen, aju parapluie,

dikke kus Lotte en Tijger

foto gemaakt op de kruipclub / locatie Rumah Kami , Javaplantsoen
Tekst: Lotte v Leeuwen.(14-01- 2005)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Terugkijkend op eigen ervaring met twee maal een kind op de kruipclub, te zamen met blijvende contacten met ouders die toen en nu naar de kruipclub gingen/gaan, ben ik steeds meer overtuigd van deze basis-voorziening voor ouders en kinderen.

Voor van alles en nog wat bestaan er publicaties, opleidingen en zelfhulpgroepen. Voor ouderschap is een overvloed aan publicaties en tijdschriften, ontbreekt het tweede en moet de derde crisis-variant toch maar worden voorkomen. Wat is er natuurlijker dan met collega's -onder het genot van een kopje koffie o.i.d.- het werk bespreken; ervaringen uitwisselen, tips doorgeven, beetje reflecteren etc? Doen we bijna allemaal. Maar in een goede (gezamenlijke, gelijkwaardige, vertrouwde) omgeving met collega-ouders over het ouder-werk van gedachten wisselen, doen we veel te weinig.

Nu we als westerse mensen, niet meer zo sterk in groepsverband leven, gaat het oorspronkelijk gedeelde groot brengen van kinderen, voor een groot deel verloren; het door te veel mensen in eenzaamheid ieder voor zich opnieuw uitvinden van de het wiel, kost heel veel energie.

De kruipclub, dat is het! Ik durf zelfs te stellen, dat een gedeelte van de op de loer liggende negatieve spiraal, waarin sommige nieuwe moeders in het begin dreigen te geraken, voorkomen kan worden, door zo iets normaals als onze kruipclub. Desiree, bedankt en zet 'em op in de toekomst.

Liefs, Adrie Barnhard, moeder van Roosje en Michiel Lugthart

foto gemaakt op de kruipclub / locatie Makassarplein
Tekst: Adrie Barnhard.(23-11- 2004)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ik en mijn zoontje van 2 jaar komen vaak bij de speel-otheek. WIj zouden ook graag naar de kruipclub willen komen, maar dat zijn op de dagen dat ik werk. Ik vind de kruipclub nu wel erg mooi geworden. Verder is het altijd gezellig op de speel-o-theek. Desiree is altijd vrolijk en heeft vaak tijd voor een praatje. Ik krijg mijn zoontje met moeite mee naar huis.

Veel liefs gunes en Siyar (13-10-2004)
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Enkele foto's gemaakt in de eerste week na de verhuizing van de kruipclub naar het Javaplantsoen Met dank aan Ingrid! (10-2004)

Ik kom al jaren op de kruipclub, eerst met mijn eigen dochter en nu met mijn oppaskids. Volgens mij dus al een jaartje of 6. Ik Vind het altijd erg gezellig alleen vind ik de koffie soms te sterk maar ja je wilt ons natuurlijk wakker hebben vooral op maandagochtend. Maar goed, de kids hebben het altijd naar hun zin en voor hun is er diksap mmmmm. Voorlopig zie je me nog wel met mijn oppaskids. Dus we hopen dat je nog wel even doorgaat. groetjes ingrid 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
   

   
De stoere ridders op deze 2 foto's zijn Timothy en Joshua. Van kleins af aan komen zij al bij Speel-O-theek en lenen vaak kastelen en verkleedkleren. Deze foto's zijn gemaakt door hun moeder. 

Bij de Speel-O-Theek medewerkster zijn deze jongens verder erg beroemd om hun zelfgemaakte Amerikaanse kerstkoekjes die zij elk jaar voor de kerstvakantie meenemen naar de uitleen :) Thanks to Karen (09-2004)Hieronder een aantal foto's van Europa haar 2e verjaardag die zij vierde op de Kruipclub. Haar ouders Simla en Ramesh schreven een uitgebreid verhaal erbij over hoe de kruipclub hen heeft geholpen zich thuis te voelen in de buurt :) 
Thanks to Simla and Ramesh for the pictures and touching words (08-2004)

 
 
MESSAGE ON THE OCCASION OF EUROPA DEVKOTA?S HAPPY BIRTH DAY


The Speel-o-theek is a really good idea that is initiated for providing opportunities for community people to bring their children (under 2 years of age) for playing. When children are playing individual parents provide care of his/her child. This is an unique opportunities especially for the newly immigrants to have belongings of the community; share diverse culture and experience among the parents when they are at Speel-o-theek.

We (Simla Kunwar and Ramesh Devkota), parents of Europa Devkota, would like to thank to the Founder and organizer of the Speel-o-theek for their valuable contributions to provide us a strong Community Families that has join hands for celebrating our daughter?s second Birth Day. We were thinking that we will be alone on that day because we are far from our families but our regularity coming to this Speel-o-theek has offered good familyhood for this celebration that has fostered very good environment for playing of children and developing the skills and knowledge of the parents simultaneously.

Today (August 27, 2004), on this very specially occasion, we are very grateful to Mevrouw Desiree for providing us warm reception of Community Families to celebrate of Europa Devkota?s Birth Day at the Kruipclub. Her regular contributions to this Speel-o-theek is very challenging. She is very good and her performance is excellent in this regards. Her commitment, motivation and dedication to this work is meaningful for the community. We pray God to promote her ways and means to develop this Speelotheek so that many more children may get opportunities to participate in it in the future. 

We are confident that the authorities will provide sufficient resources to have secured Speelotheek for this community. Similarly community people will contribute their efforts for the real participation for the overall development of community children.
Parents of Europa Devkota

Ramesh Chandra Devkota ? Development Consultant (Ramesh_devkota10@hotmail.com)
Simla Kunwar ? Public Health Expert- simlaramesh@hotmail.com

Hiernaast een foto die we hebben gekregen van de vader van een van de tweelingen op de foto.
Zij kwamen een aantal jaren geleden op de tweeling ontmoetingsochtenden in de Speel-O-Theek. Deze foto is gemaakt tijdens een uitstapje van een aantal ouders van deze groep. Bedankt Glen! (09-2004)
 

 laat eens wat zien!


   
Heb je zelf foto's gemaakt in de Speel-O-Theek, op de kruipclub of thuis terwijl jouw kind speelt, bouwt of een feestje geeft  met speelgoed geleend bij de Speel-O-Theek. 

Stuur deze dan samen met het verhaal achter de foto naar info@speelotheek.net of neem ze mee naar de uitleen of de kruipclub.

Dan zie je ze binnenkort hier! Alvast bedankt!


? 2001 2011 - disclaimer - about