25 jarig bestaan - feest december 2007


 Foto's van het feest volgen nog ,

 Verkleedkleren  lenen in de Speel-O-Theek Januari 2007

                   

Foto's gemaakt door Manon,
Wij wensen haar en familie veel geluk in hun nieuwe woonplaats op Aruba!
 
 Elsbeth Thijssen fotografie Januari 2007

 


Foto's gemaakt door Elsbeth thijssen
? www.elsbeththijssen.nl voor een vakblad  kinderopvang, tijdens een speel-o-theek bezoek. najaar 2006
 
 foto's van de tweeling ochtenden 2004-2005

Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.Als je meer wilt weten over deze ochtenden speciaal voor ouders van tweelingen, kijk dan in de scrollbar op de beginpagina
 
 van baby naar dreumes en van dreumes naar peuter april 2005 

Weer heel wat kinderen zijn vertrokken naar de verschillende peuterspeelzalen. De baby's van vorig jaar kruipen ondertussen lekker rond en de eerste pasjes van een nieuwe generatie dreumessen wordt gezet. Hieronder enkele nieuwe foto's
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.


 
 we sloten het jaar af met een feestje   december 2004 

Met veel lekkere zelfgemaakte hapjes, een mooi versierde zaal en veel gezelligheid, sloten de vaste bezoekers van de kruipclub samen met hun kinderen het jaar af.
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.


 
 kruipclub op het javaplantsoen  november 2004


Nog een beetje onwennig begonnen we de eerste dagen met de kruipclub op het Javaplantsoen. Van de ene op de andere dag zaten we plotseling op een andere lokatie. Voor sommigen erg vertrouwd, omdat zij al in de Speel-O-Theek kwamen of hun kind(eren) op de peuterspeelzaal in Buurtcentrum Rumah Kami hadden gezeten. Maar voor andere ouders een compleet nieuwe plek en dat voelde best een beetje vreemd in het begin.

Maar omdat de meeste ouders niet zonder hun broodnodige dosis kruipclub  uurtjes kunnen en elkaar veel te veel te vertellen hebben na een zwaar weekend. Voelde het ook al weer snel als vanouds. En als je mama even niet op je let is het natuurlijk heerlijk om even lol te trappen op de nieuwe knalrode bank.De kinderen hebben het hier prima naar hun zin. De Speel-O-Theek zo dicht bij geeft niet alleen ouders de mogelijkheid om ook daar eens kennis mee te maken. Voor de kinderen betekend het een onuitputtelijke bron van nieuw en onbekend speelgoed. Zoals de enorme hijskraan waar je fijn met wel drie tegelijkertijd mee kunt spelen, of gewoon lekker bovenop kunt klimmen.

Doordat de ruimte helemaal op de kruipers en peuters is ingericht, zijn de kinderen op deze lokatie een stuk rustiger en meer elkaar en het speelgoed aan het ontdekken dan op de vorige plek die erg rommelig en daardoor onrustig was. Al met al een hele verbetering! En voor de medewerkster van de Speel-O-Theek een hoop minder heen en weer gewandel tussen twe verschillende lokaties.
kruipen en speelgoed lenen kan beide op de vrijdagochtend (tot 1-1-2004- hierna wordt deze ochtend verplaatst naar de dinsdag)

 

 open dag Speel-O-Theek 5 september 2004

Tijdens het wereldwijk festival op het Javaplantsoen presenteerden verschillende buurtorganisaties zich. Ook de Speel-O-Theek was die dag open zodat iedereen uit de buurt eens een kijkje kon komen nemen, Hieronder wat foto's van het feest. 
 kruipclub seizoen 2003-2004 april 2004

Aan gezelligheid nooit gebrek op de kruipclub, ondanks dat we af en toe prop en prop vol zitten blijven de ouders gewoon komen. Veel verschillende nationaliteiten en niet alleen moeders, maar ook oma's, oppasmoeders en vaders uit heel zeeburg inclusief de nieuwe wijk IJburg. Hieronder weer wat foto's gemaakt op een drukke ochtend in maart 2004. Zoals te zien is de oranje glijbaan nog steeds erg in trek, zo aantrekkelijk dat sommigen met hun fietshelm nog op er al meteen op willen klimmen. 
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.
 VMBO Praktijkschool komt een dag schoonmaken - oktober 2003

Mascha [in roze trui] en haar leerlingen komen een ochtend helpen schoonmaken in de Speel-O-Theek. Nadat de meiden met veel koffie waren onthaald, namen zij gezamenlijk de spelletjeskast onder handen. 
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg

kruipclub seizoen 2003-2004 - oktober 2003

Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.
 speelgoed kopen voor de uitleen  november 2002

Onze vrijwilligsters Henny, Marloes en Elvira  zijn hier op zoek naar allerlei nieuw speelgoed voor de uitleen 
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.
 Speelgoed uitzoeken tijdens de uitleen oktober 2002

Lekker snuffelen in de kasten en alles uitproberen
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken. kruipclub seizoen 2002-2003   - september 2002

Veel nieuwe gezichtjes op de kruipclub op de nieuwe locatie op het Makassarplein
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg

 kruipclub seizoen 2001-2002 - april 2002

Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Kruipclub seizoen 2001-2002 - augustus 2001

Ook dit seizoen wordt de kruipgroep weer druk bezocht meteen na de zomervakantie. Ook van de buitenspeelplaats wordt zomers gretig gebruik gemaakt Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken. Sinterklaasochtend op de kruipclub  - december 1999

Deze foto's zijn gemaakt op de kruipclub in december 1999.
Dankzij Robert (de vader van Sam) was er zelfs een 'echte' Piet op bezoek om de cadeautjes aan de kinderen te geven.

Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.


 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg  
 Speel-O-Theek Zeeburg  Speel-O-Theek Zeeburg  Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg

 10 jarig bestaan 1992


In 1988 verhuisd de Speel-O-Theek naar een nieuwe locatie op het Javaplantsoen. Daar wordt in 1992 het 10 jarig bestaan met een kinderfeest en poppenkast gevierd. Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg

 5 jarig bestaan 1987

Maart 1987 is het tijd voor een feestje, de Speel-O-Theek bestaat vijf jaar.
De dames op de middelste foto (links Hilde Marx) zijn een paar van de initiatiefneemsters van de Speel-O-Theek. Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg


 Sinterklaasfeest  kruipclub in de Niasstraat 1986

In 1986 werd de kruipochtend een min of meer vaste activiteit van de Speel-O-Theek. Veel ouders spraken geregeld af om elkaar tijdens de uitleen in de de Speel-O-Theek te ontmoeten en hun kinderen met elkaar te laten spelen. In 1986 ging de Speel-O-Theek op 2 ochtenden speciaal hiervoor open en ontstond de kruipgroep. Deze foto's zijn van een sinterklaasochtend in 1986
Klik op de thumbnails om de foto op ware grote te bekijken.

 Speel-O-Theek Zeeburg     Speel-O-Theek Zeeburg

  De spelletjesmiddagen in de Niasstraat  1984 

Elke woensdagmiddag was het raak, dan stond er een hele groep kinderen met een kwartje (een symbolisch bedrag) in hun hand voor de deur te wachten tot ze binnen mochten om te spelen.

Alle kinderen tot 12 jaar, wel of niet lid van de Speel-O-Theek, mochten op woensdagmiddag met alle spelletjes uit de Speel-O-Theek spelen, vooral het tafelvoetbal was populair.

 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg
 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg 

 Openingsfeest  10 maart 1982

In 1982 kraakten een aantal moeders een leegstaand pand in de Niasstraat..... 
Na enkele nachten posten en slapen achter de toonbank van de voormalige sigarenwinkel slaagden zij, met hulp van drie toen bestaande buurthuizen die gezamenlijk de huur wilden betalen, erin het pand te mogen huren met als doel er een Speel-O-Theek van te maken.
Deze foto's zijn van het openingsfeest op 10 maart 1982.

 Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg   Speel-O-Theek Zeeburg  fotoarchief

Heb je zelf foto's gemaakt in de Speel-O-Theek, op de kruipclub of thuis terwijl jouw kind speelt, bouwt of een feestje geeft  met speelgoed geleend bij de Speel-O-Theek. Stuur deze dan naar info@speelotheek.net Wij zetten ze dan in de interactieve sectie van de site Alvast bedankt!

 

 25 jarig bestaan 2007


 
 verkleedkleren  januari 2007


 
 uitleen najaar 2006


 
 tweeling ochtenden juli 2005


 
 kruipclub april 2005


 
 feestje december 2004


 
 kruipclub november 2004


 
 open dag september 2004 kruipclub april 2004vmbo op bezoek   kruipclub okt. 2003   toys R us nov. 2002   uitleen oktober 2002        kruipclub sept. 2002   kruipclub april 2002         kruipclub aug 2001  sinterklaas dec. 1999       10 jarig bestaan 1992   5 jarig bestaan 1987        sinterklaasfeest 1986       spelletjesmiddag1984      openingsfeest 1982         2001 2011 - disclaimer - about